Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejistky před domácím MS přijímají roli favoritek

Praha - České hokejistky budou od soboty na domácím turnaji v Přerově bojovat o první krok k návratu do elitní kategorie mistrovství světa. Vítězný tým ve skupině A divize I získá právo hrát o účast na světovém šampionátu ve Švédsku v roce 2015, přičemž vyzve na dva vítězné zápasy zřejmě v listopadu Japonsko, poslední osmý tým únorových olympijských her v Soči.

Je nám líto, video expirovalo.
Před startem MS hokejistek divize I

"Chceme se dostat zpátky na vrcholný turnaj. Máme tým na to, aby to dokázal a v elitní skupině hrál," řekla kapitánka českého týmu Alena Polenská. Češky hrály mezi elitou jen v roce 2013 v Ottawě.

Přestože dvojí boj o postup je raritou, Polenská jej vítá. "Je to hodně neobvyklé, ale jsme rády, že ta šance je. Kdyby to bylo jako v minulých letech, tak by vůbec nebyla," poukázala na to, že se změnil systém pro olympijské roky, kdy se elitní skupina mistrovství světa nehraje.

V Přerově se utká český tým postupně s Francií, Rakouskem, Norskem, Slovenskem a Dánskem. "Pomalu každý zápas bude rozhodující. Jestli chceme na nejvyšší metu, tak musíme porazit každého. Za nejtěžší soupeřky považuji Norky a Dánky," prohlásil trenér Jiří Vozák.

Trenér Jiří Vozák:

"Určitě jsme považováni za favority turnaje. Uděláme maximum pro to, abychom nezklamali."

V Přerově strávil český tým první týden závěrečného přípravného kempu a sehrál ve čtvrtek přípravný zápas se Slovenskem, který vyhrál 3:2 v prodloužení. "Holky si mohly osahat prostředí a stadion. Sehráli jsme zápas se Slovenskem, v kterém jsme ale nebyli kompletní. Chyběly nám hráčky z osmnáctky," uvedl manažer týmu David Moravec, který pomáhá Češkám i s tréninkem. "Je vidět, že se zlepšují, že si začínají víc věřit," uvedl Moravec.

Z osmnáctky, která získala na MS v Maďarsku bronz, je v kádru sedm reprezentantek. Nyní je tým v Liberci, kde ve středu ještě odehraje přípravný duel s Norskem. "Tam si vyzkoušíme konečnou soupisku. V Přerově se pak sejdeme v sobotu 5. dubna," dodal Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články