Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hokejistky budou ve Švýcarsku hrát o účast na olympiádě

Praha - Ve švýcarském Arose se rozhodne, zda se české hokejistky poprvé v historii budou moci zúčastnit olympijských her. Kvalifikaci o turnaj v korejském Pchjongčchangu rozehrají Češky proti Norsku, následovat budou duely s Dánskem a domácím Švýcarskem.

Čtvrtfinalistky posledního světového šampionátu se o splnění olympijského snu utkají ve čtvrtek 9. února s Norskem, v sobotu s Dánskem a podle papírových předpokladů by pak bitvu o jediné postupové místo měl rozlousknout nedělní souboj proti domácímu Švýcarsku.

Ve výběru je sedm hráček ze zámoří, dalších sedm z Evropy a osm z tuzemska. "Myslíme si, že jde o nejsilnější tým, který lze nyní postavit. Bude to hodně o hlavě, aby se nám podařilo dosáhnout toho, co si holky tak přejí," řekl trenér Jiří Vozák. Tým zatím tvoří dvacet dva hráček, na konečnou soupisku je však možné zapsat pouze 21 hokejistek. "Ještě se rozhodneme, zda budeme mít šest hráček do obrany a 12 do útoku, nebo si necháme sedm hráček do obrany a jedenáct jich bude do útoku," dodal.

David Moravec (manažer reprezentace): "Dnes večer máme v Praze na nádraží sraz a následuje společná večeře, poté jdeme rovnou na večerní vlak do Churu, abychom stihli ranní spoj do Arosy. Bude potřeba si zvykat i na nadmořskou výšku." 

Nápovědou by měl být v tomto ohledu pondělní přípravný zápas proti chlapeckému týmu Churu do 16 let v Lenzerheide. Kapitánkou bude - stejně jako v posledních letech - ostřílená Alena Polenská, útočnice Petrohradu. "Svou úlohu plní velmi dobře, holky ji berou a komunikuje velmi dobře i s námi," vysvětlil Vozák.

Ženský hokej byl do programu Her zařazen v roce 1998. Z dosud odehraných pěti olympijských turnajů se ve čtyřech případech radovala Kanada, jednou dosáhly na zlato Američanky.

Nominace hokejistek ČR na olympijskou kvalifikaci v Arose:

Brankářky: Klára Peslarová (SDE/Švéd.), Kristýna Bláhová (Tábor), Blanka Škodová (Prostějov),

obránkyně: Samantha Kolowratová (University of Vermont/USA), Pavlína Horálková (Krasnojarsk/Rus.), Aneta Tejralová (Petrohrad/Rus.), Petra Herzigová (Sundvall/Švéd.), Adéla Škrdlová (Třebíč), Martina Zedníková (Jindřichův Hradec), Anna Zíková (Havířov),

útočnice: Vendula Přibylová, Tereza Vanišová (obě University of Maine/USA), Denisa Křížová (Northeastern University/USA), Aneta Lédlová (Robert Morris University/USA), Kateřina Mrázová (University od Minnesota Duluth/USA), Michaela Pejzlová (Clarkson University/USA), Lucie Manhartová (Sundvall/Švéd.), Alena Polenská (Petrohrad/Rus.), Simona Studentová (Wil/Švýc.), Klára Hymlarová (Opava), Natálie Mlýnková (Zlín), Lucie Povová (Litoměřice).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články