Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejisté USA obhájili titul na MS osmnáctek

Minsk - Hokejisté Spojených států amerických slaví stejně jako loni zisk titulu na mistrovství světa hráčů do 18 let. V Minsku zdolali ve finále Švédsko 3:1 a triumfovali v této věkové kategorii už počtvrté za posledních šest let. Švédové přes porážku dosáhli nejlepšího umístění od roku 1999, kdy na prvním světovém šampionátu skončili také druzí. Bronz obhájilo Finsko, které v duelu o třetí místo porazilo Rusy vysoko 5:1. Hattrickem se na tom podílel Teemu Pulkkinen. Rusové se poprvé od roku 2006 nedostali na stupně vítězů.

Američané, kteří ve čtvrtfinále vyřadili Českou republiku, vstoupili do finálové bitvy razantně a po 130 vteřinách prostřelil Moffatt od modré čáry brankáře Gustafssona, který měl zakrytý výhled. Ve 14. minutě fauloval u mantinelu Američan Watson Snalla a dostal trest na pět minut a do konce utkání, zatímco švédský bek opustil led na nosítkách.

V dlouhé přesilovce trefil Arnold tyč a neuspěl ani z dorážky Rust. Sudí si pak prověřili u videorozhodčího, že k vyrovnání opravdu nedošlo. Ve 28. minutě zvýšil těsně po skončení americké přesilovky po Shoreově přihrávce Faulk. Další možnosti USA měli Zucker s Tinordim, které sice nevyužili, ale ve 34. minutě už upravil na 3:0 Grimaldi. Campbellovi sebral v 47. minutě čisté konto Rensfeldt, ale vítězství si Američané vzít nenechali.

Švédsko - USA 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Rensfeldt (Brodin, Ottosson) - 3. Moffatt (Forbort, Grimaldi), 28. Faulk (Shore, Czarnik), 34. Grimaldi (Zucker, Clendening). Rozhodčí: Bauer (Něm.), Partanen (Fin.) - Carlson (Kan.), Gebauer (ČR). Vyloučení: 4:2, navíc Watson (USA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 12 820.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články