Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hokejisté USA a Ruska mají na MS juniorů jisté čtvrtfinále

Toronto/Montreal – Ani v druhém utkání na mistrovství světa hráčů do 20 let nenašli hokejisté Ruska a USA přemožitele a zajistili si postup do čtvrtfinále. Američané porazili v základní skupině A Německo 6:0, Rusové v "béčku" deklasovali Švýcarsko 7:0. Oba týmy mají na kontě pět bodů, neboť předešlé zápasy vyhrály až po samostatných nájezdech.

Slavící dvacítka Ruska
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Rusko Yelena

Nejlepším hráčem americko-německého souboje, po kterém čeká poražené mužstvo i nadále na svoji premiérovou trefu na turnaji, byl útočník Dylan Larkin, jenž nasbíral tři kanadské body za dvě branky a asistenci. Podobný počin se podařil i Rusovi Pavlu Bučněvičovi, který vstřelil jeden gól a na dva přihrál svým spoluhráčům.

Golyšev přijde kvůli ošklivému faulu o duel s českou dvacítkou

Útočníka ruské hokejové dvacítky Nikitu Golyševa čeká za podlý faul na Švýcara Phila Baltisbergera v nedělním duelu disciplinární řízení. Už teď je však jasné, že za trest do konce utkání zmešká automaticky příští duel, v němž Rusové ve středu od 23:00 středoevropského času nastoupí proti českým juniorům.

Útočník Jekatěrinburgu v prostřední části atakoval u obranné modré čáry Baltisbergera, který měl v tu chvíli hlavu otočenou na druhou stranu. Golyšev trefil soupeře ramenem, Švýcar po ataku zůstal několik okamžiků bez hnutí ležet na ledě, z nějž jej museli odnést na nosítkách.

Ze stadionu odjel rovnou do nemocnice, naštěstí střet podle spoluhráčů přestál bez následků. "Cítí nohy, celé tělo, je v pořádku. Jen po faulu neměl dost síly na to, aby se zvedl, navíc jej hodně bolel krk," uvedl švýcarský kapitán Yannick Rathgeb.

Baltisberger se v utkání zapsal do historie, neboť jako devátý hráč nastoupil na čtvrtém světovém šampionátu hokejistů do 20 let.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě:

Skupina A (Montreal):

USA - Německo 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Matthews (Schmaltz), 13. Fasching (Larkin), 23. Milano, 36. Larkin (Hanifin), 55. Eichel (Motte, Tuch), 60. Larkin (Fasching, Werenski). Rozhodčí: Baluška (SR), Kaukokari (Fin.) - Lhotský (ČR), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 7000.

Skupina B (Toronto):

Rusko - Švýcarsko 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Rafikov (Golyšev, Bučněvič), 19. Dergačev (Bryncev), 20. Bučněvič (Barbašev, Rafikov), 36. Tolčinskij (Goldobin, Kameněv), 38. Šarov (Mamin), 55. Kameněv, 56. Lešenko (Bučněvič, Barbašev). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Patafie - Ritter (oba USA), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 8:6, navíc Golyšev (Rus.) 5 min. a do konce utkání, Fiala (Švýc.) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 15 125.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články