Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté Sparty zdolali Zlín a vyhráli Tipsport Cup

Praha - Hokejisté Sparty Praha vyhráli letní soutěž Tipsport Cup. Ve finále na svém ledě porazili Zlín 2:1 brankami Tomáše Netíka a Martina Ručinského, za hosty už pouze snížil Ivan Rachůnek. Pražský celek si tak vedle startovného 100 tisíc a 200 tisíc za vítězné semifinále připsal ještě prémii pro celkového vítěze ve výši půl milionu korun. Od úvodního vhazování finále uběhlo jen pár vteřin a Sparta mohla jít do vedení. Obránce Vykoukal však z mezikruží orazítkoval pouze brankovou konstrukci za bezmocným gólmanem Sedláčkem. Další slibnou příležitost měl poté v první přesilovce zápasu Ton, který se po trochu kostrbaté rozehrávce domácích proháčkoval až před Sedláčka, ale hostující brankář ho vychytal bleskovou lapačkou.

Netík skóroval při přesilovce

Krátce poté, co hříšník Nosek naskočil zpět do hry, sám vystrašil bekhendem Cháberu, vedoucí gól ovšem přišel na druhé straně. Při další přesilovce předložil Ton od hrazení puk Netíkovi, který trefil přesně pod horní tyčku. I ve zbytku úvodní třetiny byla Sparta lepším týmem, hosty však držel nad vodou vynikající Sedláček. 

Na začátku druhé třetiny se objevil Sedláčkovi tváří v tvář Ručinský, ale neuspěl. Opora Beranů vzápětí spolehlivě zlikvidovala i Macholdovu dělovku. Poté, co se základní hrací doba přehoupla do druhé poloviny, měl Zlín k dispozici čtyři vteřiny přesilovky pět na tři, ale vážnější šanci si nevypracoval ani při následné klasické početní výhodě. I proto se stav 1:0 do druhé přestávky nezměnil.

Zlín se snažil až do konce, ale bez úspěchu

V úvodu třetího dějství měl Zlín velkou šanci na srovnání nepříznivého stavu, když byli v krátkém sledu vyloučeni Vykoukal a Langhammer. Před 76 vteřin trvající přesilovkou pět na tři si vzal kouč Venera oddechový čas, ale jeho svěřenci sehráli dlouhou početní výhodu velmi špatně a staticky. V 46. minutě se Sparta dočkala druhého gólu. Hlinka lehce posunul v útočném pásmu puk na rozjetého Ručinského, který překonal Sedláčka bekhendovým blafákem. 

Hosté však nerezignovali. Ve 49. minutě snížil Rachůnek a vrátil Zlínu šanci na úspěch. O chvilku později mohl zpečetit vítězství Pražanů Vykoukal, při jeho ráně od modré se mu však do cesty postavila opět jen tyč za již překonaným Sedláčkem. Sparta vzápětí nevyužila ani 103 vteřin trvající přesilovku pět na tři, a tak se musela strachovat o pohárový triumf až do samého závěru. V poslední minutě sáhli Berani ke hře bez brankáře, ale bez úspěchu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články