Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hokejisté Sparty prohráli v European Trophy s IFK Helsinky 3:5

Helsinky - Hokejisté pražské Sparty prohráli ve svém druhém vystoupení v turnaji European Trophy s IFK Helsinky 3:5. Jediný český zástupce v soutěži, která slouží pro přední evropské týmy jako příprava na nadcházející sezonu, přišel o šanci na výhru již v první třetině, ve které inkasoval čtyři branky. Další zápas European Trophy čeká Spartu již v sobotu, kdy se v Helsinkách utká s druhým tamním klubem Jokeritem.

Sparta se do Helsinek vydala z Osla, kde ve středu porazila místní Valerengu. Ve Finsku se však svěřencům trenérů Miloše Holaně a Davida Volka zejména v úvodu nedařilo. Doplatili na nedisciplinovanost, v oslabení inkasovali v první části tři branky.

Poté se jejich hra zlepšila, i sparťané se dokázali třikrát prosadit v přesilovkách, soupeřův náskok však už dohnat nedokázali. V 57. minutě snížil kapitán David Výborný na 3:5, ale více zdramatizovat duel Pražané nezvládli ani při power play.

Hokejová European Trophy:

IFK Helsinky - HC Sparta Praha 5:3 (4:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Barlow (Ramstedt, Kousa), 10. Liivik (Nyholm, Piiparinen), 16. Ramstedt (Barlow, Ahtola), 20. Haataja (Vallin, Del Grosso), 28. Kousa (Barlow, Ramstedt) - 19. Broš (Výborný), 50. Kratěna (Smoleňák, Jan Hanzlík), 57. Výborný (Kratěna, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Salminen, Savolainen. Vyloučení: 6:9, navíc O‘Brien (Sparta) 10 min. Využití: 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články