Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté Sparty podlehli Eisbären Berlín a postup si nezajistili

Drážďany - Hokejisté Sparty prohráli ve svém závěrečném osmém zápase v základní skupině European Trophy s Eisbären Berlín 2:5 a nemají jistotu, že postoupí do čtvrtfinále. Pražané musejí čekat na výsledky sobotních zápasů. Sparta je ve vyrovnané tabulce skupiny druhá. Pražané mají malou šanci, že do play-off postoupí, teoreticky jim k tomu nemusí stačit ani čtvrté místo v tabulce. Podle reglementu turnaje totiž má jistý postup ze druhé divize Salcburk, který finálovou část o příštím víkendu pořádá. Pokud Rakušané neskončí do čtvrtého místa, nahradí nejhorší celek z postupujících osmi, což může být Sparta.

Ilustrační foto

Svěřenci trenéra Miloše Holaně a Davida Volka se střelecky prosadili až ve druhé polovině zápasy za stavu 0:4. Nejprve snížil na 1:4 v přesilové hře Doug O'Brien, poté se mezi střelce zapsal Martin Podlešák.

Pražané měli i další příležitosti zápas ještě více zdramatizovat, třetí gól se jim však vstřelit nepodařilo. Naopak při hře bez brankáře inkasovali popáté.

Eisbären Berlín - HC Sparta Praha 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Busch (Sharrow, T. Mulock), 27. Sharrow (Friesen, Walser), 28. T. Mulock (Christensen, Felski), 32. Pederson (Busch, Christensen), 60. T. J. Mulock (Hördler) - 33. O'Brien (Výborný), 53. Podlešák (Macholda, Koreis). Rozhodčí: Dahle - Brodnicki, Iwert. Vyloučení: 11:12, navíc Smoleňák (Sparta) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 2 150.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články