Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Slovenska rozdrtili na OH Lotyšsko 6:0

Vancouver - Hokejisté Slovenska ve svém závěrečném utkání ve skupině B na olympijských hrách ve Vancouveru porazili Lotyšsko vysoko 6:0 a posunuli se na druhé místo. O to je může připravit případná výhra Ruska nad Českem. Slováci ale už před duelem na přímý postup do čtvrtfinále neměli naději. Lotyši budou při nulovém zisku a skóre 4:19 pro kvalifikaci play off s největší pravděpodobností nasazeni na nejhorší pozici.

Slováci ovládali zápas od úvodních minut a hned ve třetí minutě se dostali do vedení, když při vyloučení Mikelise Redlihse zamířil přesně do levého horního rohu Masalskisovy branky obránce Višňovský. Potom neproměnil dvě šance Marián Hossa, ale v 10. minutě se trefil opět nad lapačku lotyšského gólmana Zedník.

Následovala Bartečkova nebezpečná teč, ojedinělou šanci měl na druhé straně Mikelis Redlihs, ale Haláka zblízka nepřekonal. V 18. minutě už to bylo 3:0, když Pálffymu nejdříve při pokusu o blafák přeskočil puk čepel, ale pohotově přihrál Stümpelovi, který už mířil přesně.

S koncem úvodní části ještě fauloval Krišjanis Redlihs a po 67 vteřinách druhého dějství zvýšil náskok Slovenska po Stümpelově přihrávce do odkryté branky Marián Hossa. Za dalších 73 sekund využil chybu lotyšské obrany Handzuš, ale pak už Filcovu týmu jako by vyschl střelecký prach.

Do hry pak poprvé na turnaji naskočil i útočník Šatan. V 25. minutě trefil Stümpel tyč a za sedm minut zlikvidoval Gáboríkův únik Masalskis. Lotyši se pokoušeli obrat Haláka alespoň o čisté konto, ale gólman Montrealu odolával. Nejvíce jej ohrozil v 33. minutě bekhendem Daugavinš.

Halák si nulu ohlídal po šanci Mikelise Redlihse, po dvou střelách Darzinše při trestu Pálffyho a také v dalším oslabení, kdy opět v krátké době pykal útočník Skalice. Po Kanaďanovi Robertu Luongovi, Švédovi Henriku Lundqvistovi a Finu Niklasu Bäckströmovi si připsal shutout jako čtvrtý brankář na turnaji.

V 58. minutě ještě oslavil svůj první start na turnaji gólem bek Baranka a dal výsledku konečnou podobu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články