Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté Slavie deklasovali Kladno 4:0 a jsou v semifinále

Praha - Slavia zdolala v pátém čtvrtfinálovém utkání Kladno a po výhře 4:1 na zápasy slaví po dvou letech postup do semifinále. O branky vítězů se postarali Tomáš Micka, Lukáš Žejdl a dvakrát Vladimír Růžička mladší. Důležitou roli však sehrál rovněž brankář Dominik Furch, který nahradil absentujícího Miroslava Kopřivu a čistým kontem výrazně pomohl Slavii k postupu mezi nejlepší čtyři týmy. Rytíři v sérii selhali především v ofenzivě, neboť v pěti zápasech vstřelili jen tři branky.

Slavia slaví postup do semifinále
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

V úvodu měli šanci především slávisté, na druhé straně se ale dostal do dobré střelecké pozice Kuchler, zakončení se mu však nepovedlo. Slavia se pak ubránila při Jelínkově vyloučení, Kladno mělo velké šance v 16. minutě, kdy nejdříve dorážel Kužel a pak osamocený Kuchler zamířil bekhendem jen do Furcha.

Na začátku druhého dějství měla Slavia herní převahu a ve 24. minutě musela hostům po Kubošově tečované střele od modré čáry pomoci horní tyč. Na druhé straně se málem dostal do úniku Patera a slávistického gólmana ohrozil Kužel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. čtvrtfinále Slavia - Kladno

V polovině utkání se ale už radovali domácí. Z levé strany od mantinelu vystřelil Kempný a Micka jeho ránu tečoval za Cháberova záda. Rytíři se naopak do šancí nedostávali a až na konci jedné z přesilovek se snažil prosadit před brankovištěm Valský. Poté však při jeho vyloučení Pražané zvýšili, když se prosadil před kladenskou brankou Žejdl a doklepl puk do odkryté branky.

V závěrečném dějství si Slavia hlídala náskok a šancí bylo minimum. V 52. minutě sice dostal Lukáč puk za Furchova záda, ale bylo to až v přerušené hře po faulu Procházky. Největší šanci měl vzápětí v oslabení Valský, jeho únik však skončil jen na betonech slávistického gólmana.

V pokračující přesilovce naopak pečetil výhru do odkryté branky Vladimír Růžička. Ten pak za pomoci teče hostů využil i třetí přesilovku Pražanů v zápase. Slavia dosáhla na postup mezi nejlepší čtyři týmy extraligy popáté za posledních šest let, pouze minulá sezona se jí nepovedla a hrála ve skupině o udržení.

HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Micka (Kempný, Kolařík), 38. Žejdl (Kempný, Krenželok), 54. V. Růžička mladší (Kempný), 55. V. Růžička ml. Rozhodčí: Kalivoda, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0. Diváci: 6 386. Konečný stav série: 4:1. 

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Macholda, Kužel, Kameš - Jass, Lukáč, M. Látal - Eberle, Patera, Kuchler - Valský, Dragoun, Rudovský - Strnad, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vladimír Růžička (Slavia): "První třetina byla ze strany Kladna lepší než z naší. Od druhé třetiny jsme se zvedli, když jsme dali na 2:0, tak jsme hráli dobře. Strašně důležitý moment zápasu byl asi osm minut před koncem, kdy nám v přesilovce ujel hráč sám na bránu a Dominik Furch to chytil. Pak se nám povedl dát gól na 3:0 a bylo jasný, že ten zápas dohrajeme. I když to bylo 4:1 na zápasy, tak série byla vyrovnaná a Kladno hrálo velice dobře. Míra Kopřiva nenastoupil, protože mu něco je, ale nebudu říkat co."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Slavia byla dneska o malinko lepší. Přestože jsme měli pár šancí, tak jsme nedokázali opět vstřelit branku. Na proměňování šancí a efektivitě skončila veškerá naše snaha v celé sérii. Hokej se hraje na branky, ne na to, jak kdo bojuje, i když to je samozřejmě podmínka. Pokud bychom chtěli jít dál do semifinále, tak bychom museli dávat víc branek. Bez toho to nejde."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články