Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté se začnou rozehrávat v Lotyšsku

Praha - Dvěma zápasy proti Lotyšsku v Rize zakončí dnes a zítra čeští hokejisté druhý týden přípravy na mistrovství světa ve Švédsku a ve Finsku. Duely Euro Hockey Challenge budou prvními zápasovými testy pro hráče širšího kádru a na premiérové starty se mohou těšit obránce Tomáš Kudělka s útočníkem Petrem Strapáčem z Vítkovic a forvard Petr Holík ze Zlína.

"Bude tam hodně diváků. Lotyši budou hrát s maximálním nasazením a dobře bruslit. Pohyb bude asi jejich největší předností," očekává trenér Alois Hadamczik.

"Musíme vycházet z dobré obrany, výkonu brankáře a proměňovat šance. Lotyše máme ve skupině ve Švédsku, takže chceme vidět jejich systém hry a naopak zase naše hráče, jak se prezentují na mezinárodní scéně," nastínil hlavní cíle pro nejbližší duely. "Jsou tu navíc hráči, kteří mají dlouho pauzu a potřebují hrát, protože do mistrovství světa zbývá ještě mnoho dní," dodal Hadamczik.

Gólman Jakub Kovář:

"Budeme chtít samozřejmě vyhrát, ale hlavní náplní těch zápasů je, abychom se dostali zpátky do zápasového rytmu a nabrali pořádnou formu. K tomu slouží především."

Kapitánem bude Jiří Novotný, první zápas odchytá podle Hadamczikových plánů Jakub Kovář. "Ve druhém bych chtěl, aby nastoupil Pöpperle a oba gólmani tak dostali šanci se prezentovat," uvedl Hadamczik, jenž plánuje zařadit do hry všechny hráče, které má k dispozici.

"Jedou všichni a všichni budou připraveni naskočit do hry," řekl kouč. Hrát chce se sedmi beky a kompletními čtyřmi útoky. Navíc budou připraveni útočníci Lukáš Klimek a Petr Vampola. "Uvidíme podle průběhu zápasu a výkonnosti hráčů, zda se zapojí. Pokud ne, budou hrát druhé utkání," uvedl Hadamczik.

S Lotyšskem se čeští hokejisté utkají podeváté v historii, přičemž sedmkrát vyhráli a jen v roce 2006 na mistrovství světa v Rize remizovali 1:1. Za poslední dobu jsou Lotyši pro český tým poměrně častým soupeřem. Oba výběry se potkaly hned dvakrát na olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010 (5:2 a 3:2 v prodl.), poté i na mistrovství světa v Mannheimu (3:1) a loni na světovém šampionátu v Bratislavě (4:2).

Pravděpodobná sestava ČR:

Jakub Kovář - Němec, Krajíček, Blaťák, Nakládal, Kudělka, Čáslava, Mojžíš - Kašpar, Novotný, Petružálek - Veselý, Tenkrát, Kreps - Holík, Kašpařík, I. Rachůnek - Adamský, Birner, Strapáč - Klimek, Vampola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články