Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Hokejisté se připravují už s Voráčkem a Gudasem, v první formaci trénuje Holík

České Budějovice - Další část přípravy na mistrovství světa, jejíž součástí bude i domácí turnaj seriálu Euro Hockey Tour, zahájila v Českých Budějovicích hokejová reprezentace. Trenér Josef Jandač přivítal hned osm nových hráčů. Premiérově se do tréninku zapojili obránci Michal Kempný, Jakub Kindl, Radko Gudas, Jakub Krejčík a Radim Šimek a útočníci Jakub Voráček, Tomáš Filippi a Jan Kovář.

Radko Gudas a Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

Jandač tak má v kádru nezvykle vysoký počet 32 hráčů. "Širší počet hráčů držíme záměrně z několika důvodů. S ohledem na zranění, která mohou přijít, a také proto, že jsme v minulosti absolvovali mnoho přípravných zápasů a v rozhodující části mistrovství světa pak hráčům chyběla energie," uvedl Jandač.

Hokejisty, kteří nejsou stoprocentně zdravotně fit, má v kádru už nyní. V sobotním víkendovém zápase v Německu si poranil rameno obránce Jakub Jeřábek, další bek Michal Jordán si poranil kolenní vazy v play-off Kontinentální ligy a není jisté, zda bude vůbec schopen nastoupit do soutěžního utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač: Nominace je hotová na osmdesát procent

Již na prvním tréninku Jandač naznačil, že elitní formaci by měli vytvořit Roman Červenka, Tomáš Plekanec a Voráček. S ohledem na to, že Plekanec se k týmu připojí jako další posila z NHL až v dějišti MS, připravoval se s Červenkou a Voráčkem Petr Holík. Obránci z NHL poté k sobě dostali vždy beka z Evropy - Gudas tak trénoval s Krejčíkem, Kempný s Kundrátkem a Kindl se Šimkem.

"Nějaké varianty máme, ale nechci říkat, že už bychom teď stavěli sestavu na mistrovství světa. Máme spíš nějaké dvojice a vazby. Chceme pokračovat v záměru rozložit následující tři přípravné zápasy mezi více hráčů," řekl Jandač. Dopředu avizoval, že dva zápasy odchytá Petr Mrázek.

Nominace české reprezentace na České hokejové hry:

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), Petr Mrázek (Detroit/NHL)

Obránci: Milan Doudera (Třinec), Jakub Krejčík (Kometa Brno), Jan Rutta (Chomutov), David Sklenička (Plzeň), Radim Šimek (Liberec), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Michal Kempný (Chicago/NHL), Jakub Kindl (Florida/NHL), Jan Kolář II (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Michal Jordán (Kazaň/KHL), Libor Šulák (Znojmo/EBEL)

Útočníci: Michal Řepík, Petr Vrána (oba Sparta Praha), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg/Švýc.), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Tomáš Hyka (Mladá Boleslav), Jakub Lev (Plzeň), Petr Holík (Zlín), Robin Hanzl (Litvínov), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články