Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hokejisté San Jose si upevnili první místo v NHL

Dallas - V jediném utkání pondělního programu NHL zvítězili hokejisté San Jose 1:0 na ledě Dallasu. Souboj dvou rivalů Pacifické divize rozhodl ve 48. minutě útočník Devin Setoguchi a hlavní hvězdou zápasu byl vyhlášen brankář Jevgenij Nabokov, jenž zastavil 29 střel soupeře a připsal si pátou vychytanou nulu v sezoně. Hráči San Jose si vítězstvím upevnili první příčku v soutěži, kterou vedou s tříbodovým náskokem před Bostonem.

Dallas - San Jose
zdroj: ČTK/AP autor: LM Otero

Hokejisté Dallasu v loňském play off vyřadili ze hry právě San Jose, ale v průběhu letošního ročníku prohráli se Sharks všechny čtyři zápasy a v tabulce Pacifické divize ztrácejí na druhém místě na svého rivala propastných 26 bodů. "Byl to těsný zápas. Musím je za předvedenou hru pochválit. Zoufale toužili po výhře a tvrdě o ni bojovali, přestože jim chybělo několik klíčových hráčů," poukázal Nabokov na fakt, že Dallas hrál bez Brendena Morrowa, Brada Richardse a Mikea Modana.

Rozhodující moment duelu přišel ve 48. minutě, kdy se okolo obránce Sydora obtočil Setoguchi a střelou z kruhu překonal brankáře Martyho Turka, který chytal ve třicátém utkání za sebou. "Přál bych si, abych ten moment mohl vrátit zpátky. Kdybych byl o palec více napravo a stál ve správném úhlu, tak bych měl větší šanci střelu chytit," podotkl brankář Dallasu, kterého mrzelo, že na ránu o pár centimetrů nedosáhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články