Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejisté půjdou na Švédy s Francouzem v brance

Moskva - Čeští hokejisté prohráli obě utkání na Channel One Cupu a mají jistotu, že skončí na poslední příčce. I tak ale nechtějí turnaj jen tak zabalit. Do utkání se Švédskem nastoupí v sestavě s Pavlem Francouzem v brance. Přímý přenos utkání sledujte od 10:40 na ČT sport a webu ctsport.cz, po začátku hromadného závodu biatlonistů pak jen na webu.

Pavel Francouz
zdroj: ČTK/AP autor: Antti Aimo-Koivisto

V brance nastoupí Pavel Francouz, který odchytal první zápas v Helsinkách s Finskem (2:4). "Budou i nějaké změny v sestavě, ale ty se uvidí až zítra. Hrát by měli všichni," řekl asistent trenéra Václav Prospal. Do zápasu s Ruskem (1:5) naskočil český tým hned po náročném nočním cestování a před utkáním si ani nevyzkoušel led ve VTB Areně. 

"Samozřejmě nás to nějakým způsobem ovlivnilo, ale nikdo se na to nechce vymlouvat," komentoval Prospal dopad cestování. "Věříme pevně tomu, že kluci si odpočinou. Dneska jsme dobře potrénovali. Byl to krátký a svižný trénink. Zítra budeme do zápasu připravení a třeba budeme mít výhodu, že jsme měli den volna. Švédi by mohli být po jejich zápase unavení," uvedl.

Češi se zatím na turnaji neprosadili v přesilovkách, kterých hráli osm. "Něco z přesilovek jsme dělali, ale je to v této fázi o tom to zjednodušit, dostat puk na bránu a být hladoví okolo brány. Nejsme ve fázi, kdy chce střílet krásné góly, začíná to od těch škaredých. Od těch, kdy si musíš nechat trošku namlátit nosíček před brankou," řekl Prospal.

Václav Prospal: "Prostor na nějaké dlouhé tréninky tady není, hlavně po těch minulých dnech. Ale každý trénink je dobrý. Dneska je to vyloženě na to, aby se protáhlo tělo, trošku se kluci vyjezdili a byli připravení. Hraje se od jedné hodiny a není žádné rozbruslení."

Švédové po nezdaru na Karjale, kde skončili bez bodu poslední, zatím v Moskvě neztratili ani bod. "Ani bych se tak nesoustředil na Švédy, ale na nás. Pro nás je důležité se po dvou porážkách oklepat, zregenerovat a přijít na led s takovým myšlením a sílou předvádět hokej, jaký jsme hráli v určitých momentech prvního zápasu a ve druhé třetině proti Rusku. Potřebujeme to dát dohromady po celých šedesát minut," řekl Prospal.

Francouz odchytá dvacátý zápas v národním týmu. "Těším se moc, bude to další zajímavý zápas. Hlavně se budeme snažit odčinit předešlé porážky a odvést si domů alespoň jednu výhru," řekl gólman ruského Čeljabinsku. "Vidíme, jak tu Švédové hrají a budeme se je snažit zastavit. Mají kvalitu, musíme si z toho vzít nějaké poznatky, aby se to promítlo do taktiky," dodal Francouz.

Pravděpodobná sestava: Francouz - Jeřábek, T. Pavelka, Rutta, Jordán, Vitásek, Polášek, Pláněk, T. Dvořák - Radil, Kämpf, Sobotka - Kousal, Horák, R. Hanzl - Červený, D. Tomášek, Říčka - Forman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články