Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejisté prohráli. Je to k vzteku, že na olympiádě nebudeme hrát, řekl Ovečkin

Washington – Na olympiádu chtěl jet stůj co stůj, jenže i Alexandr Ovečkin už přijal fakt, že se pod pěti kruhy v Pchjongčchangu v dresu Ruska neobjeví. Hvězdný útočník Washingtonu potvrdil, že vzhledem ke kontraktu s Capitals se na ZOH představit nemůže. Zároveň dodává, že je to prohra všech hokejistů.

Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Gene J. Puskar

"Pokaždé, když jsem na to byl tázán, jsem odpovídal, že nikdo mi nemůže říct, že nesmím hrát, protože má vlast mě o to může požádat. Nyní ale IIHF a NHL říkají, že má vlast nemůže požádat nikoho z NHL, aby na olympijských hrách hrál, takže už se nemáme o čem bavit," uvedl Ovečkin v prohlášení prostřednictvím klubu krátce před zahájením tréninkového kempu Capitals.

Reagoval tak na fakt, že Mezinárodní hokejová federace (IIHF) ujistila, že hokejisté s kontraktem v NHL nebudou smět v Pchjongčchangu nastoupit. NHL již dříve rozhodla, že poprvé od roku 1994 své hráče na turnaj pod pěti kruhy nevyšle.

Ovečkin hrál za Rusko na třech olympijských hrách a trval na tom, že pojede i do Pchjongčchangu, i když vedení NHL odmítne přerušit soutěž. Měl i podporu majitele klubu Teda Leonsise, jenž uvedl, že ruského kanonýra i další hráče na olympiádu pustí, i když by to znamenalo jejich absenci v zápasech Capitals.

"Naše země nás ale nesmějí požádat o to, abychom na olympiádě hráli. Já, mí spoluhráči a všichni hokejisté, kteří chtěli jet, jsme prohráli. Hráči NHL na olympijských hrách byli přitom pozitivem pro hokej i pro olympiádu. Je k vzteku, že tam nebudeme moci hrát," řekl šestinásobný nejlepší střelec NHL.

Vedení prestižní zámořské soutěže rozhodlo o neúčasti svých hráčů na OH v Pchjongčchangu na začátku letošního dubna. Hokejisté z NHL startovali pod pěti kruhy od her v Naganu v roce 1998, kdy takzvaný "Turnaj století" nečekaně vyhrál český tým. Z následujících čtyř turnajů ovládla tři Kanada a jeden Švédsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články