Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hokejisté pražského Lva poprvé trénovali na ledě

Liberec - Hokejisté Lva Praha mají za sebou první ostrý trénink na ledě. Hráči týmu, který se chystá na vstup do Kontinentální hokejové ligy, si v neděli vyzkoušeli nově nafasovanou výstroj, dnes už včetně čerstvé posily Jiřího Novotného vyjeli na plochu liberecké Svijanské Arény.

"Všechno se to rozbíhá," řekl novinářům po skončení tréninku kouč Josef Jandač. "Včera byl takový náběhový trénink, teď už jdeme do většího objemu. Kluci budou hodně bruslit, čekají nás individuální činnosti a od příštího týdne se začneme zabývat trošku herními věcmi," nastínil plán pro nejbližší dny Jandač.

Po příchodu reprezentačního útočníka Novotného, který byl po rozhodnutí klubového vedení nucen opustit tým Barysu Astana, už je kompletní výčet útočníků. "Tam je jen otázka co do doplnění hráčů ročníku 1991, 1992 a mladší. Tam potřebujeme mít trošku širší záběr," připomněl Jandač pravidla nastavená v KHL.

V otázce posílení zůstává prý ve hře ještě jeden obránce, bývalý reprezentační asistent ale více prozradit nechtěl. "Snažíme se, abychom vzali českého hráče, ale ten výběr je hodně zúžený, takže se koukáme i do zahraničí," připustil Jandač.

Prostředí pod Ještědem je mu hodně blízké. A nejen proto, že tým Severočechů v minulosti vedl. "Mám tu i tchýni s tchánem, takže to tady znám dlouhá léta. Podmínky pro trénování jsou tady výborné," pochvaloval si Jandač, který připravuje tým společně s Jiřím Kalousem.

Do známých míst se vrátil i obránce Jiří Hunkes, jenž dres Bílých Tygrů oblékal čtyři sezony před svým loňským příchodem do mužstva Lev Poprad. "Těšil jsem se, když jsem se dozvěděl, že jedeme na soustředění do Liberce. Znám to tady, potkávám se navíc s klukama z libereckého týmu, tak jsem se těšil, že si popovídáme," přitakal Hunkes. Po roce opět stojí u zrodu zcela nového týmu. "Už v Popradu byla super parta a podle toho týdnu, co máme za sebou, si myslím, že nebude problém ani tady," věřil Hunkes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články