Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisté porazili v druhém přípravném utkání Švýcarsko 3:1

Ambri - Čeští hokejisté zdolali v druhém přípravném zápase před mistrovstvím světa v Ambri Švýcarsko 3:1 a oplatili tak soupeři středeční porážku. O branky vítězů se postarali obránci Josef Hrabal, Petr Gřegořek a útočník Jan Marek při závěrečné power play soupeře. Do první šance zápasu se dostal v druhé minutě Lukáš Květoň, brankář Bäumle byl ale připravený. Stejně jako jeho protějšek Sedláček o pár vteřin později při závaru před českou brankou. Debutant v národním týmu si poradil i se sérií střel v 8. minutě a Casuttovým pokusem po rychlém protiútoku.

Na český tým jako by následně dolehla únava po odpoledním přesunu autobusem z Oltenu, kde měl základnu. Reprezentanti měli problém zejména s rychlým přechodem domácích hráčů přes střední pásmo. V 11. minutě se zkoušel individuálně prosadit Marek, ale neuspěl, stejně jako Hubáček v ideální pozici po chybě Švýcarů v obranném pásmu.

Češi se snažili forčekovat a výsledkem byla další Bednářova příležitost, kterou ale gólman domácího Ambri efektně zlikvidoval lapačkou. V závěru první třetiny se neprosadil ani Lukáš Květoň. Oba celky poté nevyužily své první přesilové hry. 

 Lehce navrch ve hře měli ale Češi. Ve slibné pozici přestřelil David Květoň, Hubáček trefil horní tyč a skóre se tak poprvé změnilo až v 31. minutě, kdy od modré prostřelil Bäumleho Hrabal. Z vedení se však hosté neradovali dlouho. V 33. minutě se Švýcaři prosadili po rychlém protiútoku, když českému týmu nepomohl ani faul. Sedláčka překonal dorážející Tristan Vauclair.

Ještě v druhé třetině se ale Češi dostali do vedení znovu, když Gřegořek využil přesilovou hru a připsal si v patnáctém reprezentačním startu premiérovou branku. V početních výhodách se mohli prosadit i domácí, Casutt ale v největší příležitosti Sedláčka nepřelstil. Velkou šanci přiblížit hosty k výhře měl v 56. minutě Straka, jenž se dostal do samostatného nájezdu, střídajícího brankáře Genoniho ale nepřekonal. Čechy to ale nakonec mrzet nemuselo, neboť při závěrečné power play soupeře uzavřel skóre Marek.

Radost hráčů Švýcarska
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články