Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejisté porazili Slováky i v odvetě

Prostějov – Těsným vítězstvím 3:2 skončil přípravný zápas českých hokejistů se Slovenskem. Po výrazném vítězství 6:2 v pátečním duelu byl dnešní zápas podstatně vyrovnanější. Trenér Vladimír Růžička také nominoval značně odlišný tým. Utkání rozhodl až pět sekund před koncem obránce Tomáš Mojžíš. Další zápas před květnovým mistrovstvím světa čeká český tým za necelé dva týdny na LG Hockey Games ve Stockholmu. Další informace získáte na serveru hokejzive.cz.

V odvetnému zápasu se do branky postavil Sedláček, který vystřídal Hübla chytajícího v pátek. Od začátku dnes hráli i beci Hunkes s Hrabalem, kteří nastoupili v minulém utkání jen v závěrečné třetině. Zápasu se nezúčastnil ani hlavní kouč Růžička, který odjel sledovat finále extraligy mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. Reprezentaci tak vedli asistenti Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Kanadský trenér Slováků Glen Hanlon zase zařadil po debutu Záborského, Pánika, Jaška, Tománka a Tybora nově dnes i další dva nováčky Gründlinga a Chovana.

Úvodnímu vhazovaní předcházela minuta ticha k uctění polských obětí letecké tragédie ve Smolensku při dnešním státním smutku. Už po 45 vteřinách skončil na trestné lavici Mojžíš. Z druhé strany ho však za dalších osm sekund následoval na dvě plus dvě minuty Tománek. Při hře čtyř proti čtyřem byl pak blízko gólu Vampola. Puk se odrazil od tyče, ale za brankovou čárou neskončil. Po vyloučení Vydareného hráli Češi 94 vteřin v pěti proti třem, ale Slováci odolali, stejně jako potom při Frühaufově trestu. Domácí výběr se pak ubránil v oslabení a v 16. minutě mohl otevřít skóre po Jánského akci z dorážky Kovář, ale závar před Staňovou bránou skončil jejím posunutím. Vzápětí padl gól na druhé straně, když po Zálešákově pokusu uspěl Tománek.

V druhém dějství získával vedoucí tým také herní převahu, ale Sedláček střely Slováků pochytal. Na české straně se dostal k dorážce po Markově akci Gřegořek, ale vyrovnání se dočkali diváci až v 28. minutě. Vydarený ztratil puk v obranném pásmu, zmocnil se jej Hubáček a střelou do levého horního rohu smazal ztrátu.

V závěrečném dějství domácí získávali převahu, ale rozhodující byly až poslední čtyři minuty. V 57. minutě Rachůnkovu střelu tečoval za Staňova záda Klepiš. Slováci v nezáviděníhodné situaci odvolali brankaře a 55 sekund před koncem Pánik srovnal. Přesto zápas skončil ve standardní hrací době, neboť pouhých pět sekund před koncem vstřelil rozhodující branku Mojžíš.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články