Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejisté poprvé trénovali, připojí se i Řepík

Praha - Česká hokejová reprezentace má za sebou první trénink před Švédskými hrami. Na turnaji, který bude hostit Göteborg, chtějí navázat na dobrý výkon z předchozího turnaje Karjaly. O brankáře národního týmu se na tréninku staral i bývalý gólman Zdeněk Orct. K týmu se po finále LM připojí i útočník Michal Řepík.

Trénink českého národního týmu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Jandač už při srazu v Praze s povoláním Řepíka najisto počítal. "Postupně nabírá formu, má málo zápasů v soutěži, není nijak extra přetížený a po té žloutence a zranění už nabírá obrátky. Má dobrý fyzický fond. Jeho bychom určitě chtěli vidět," řekl trenér Josef Jandač. V kádru je tak v současné době 24 hráčů, ale třetí brankář Patrik Bartošák do Švédska nepocestuje.

Český tým bude ještě ve středu dopoledne trénovat v Praze a odpoledne odletí do Göteborgu, kde se připojí Řepík. Do turnaje vstoupí Češi ve čtvrtek od 19:15 proti domácímu Švédsku. V sobotu v poledne se utkají s Finskem a v neděli ve stejném čase s Ruskem. Řepík by měl nastoupit poprvé až o víkendu.

Chceme navázat na Karjalu, říká Jandač

"Z hlediska výkonů bychom rádi navázali na Karjalu. Chtěli bychom předvádět dobrou hru podloženou i výhrami," řekl trenér Josef Jandač. Jeho tým získal v listopadu ze zápasů v Plzni a Helsinkách šest bodů, na prosincovém Channel One Cupu v Helsinkách a Moskvě dosáhl na tři body.

Nyní poprvé v sezoně sehraje turnaj proti tradičním sokům Finsku, Švédsku a Rusku na jednom místě. Do Göteborgu zamíří ve středu odpoledne. Na minulém turnaji se Češi představili ve čtvrtek ve Finsku a hned v pátek nastoupili proti Rusku. Jandač je rád, že už mužstvo tato výjimečná situace nečeká. "Nikdo se nevymlouval, ale nebylo to pro kluky nic jednoduchého," vrátil se k odlišnému programu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté měli první trénink před Švédskými hrami

S brankáři Pavlem Francouzem, Jakubem Kovářem a Patrikem Bartošákem na tréninku při zdravotních potížích trenéra gólmanů místo Petra Jaroše pracoval Zdeněk Orct z Litvínova. Na turnaj se ale s týmem nevydá. "Petr Jaroš volal, že už přijede. Ve středu budeme na tréninku oba a já pak pojedu domů," řekl Orct. 

Bývalý gólman Litvínova či Kladna má na kontě sice jen čtyři starty, ale získal dvě bronzové medaile z MS v letech 1993 a 1998. "Je to hodně let. Největší zážitek jsou ty dvě účasti na mistrovství světa, kde jsem si nesáhnul na puk a mám dvě medaile. Ale zažil jsem tu atmosféru a pro mě to bylo hrozně moc v té době vedle Petra Břízy a Romana Turka," vzpomínal Orct.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry (9.-12. února):

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Jakub Kovář (Čerepovec/KHL), Patrik Bartošák (Vítkovice),

obránci: Radim Šimek, Ondřej Vitásek (oba Liberec), Tomáš Dvořák (Karlovy Vary), Lukáš Klok (Vítkovice), Jan Rutta (Chomutov), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Adam Polášek (Novosibirsk/KHL),

útočníci: David Kämpf, Vladimír Růžička mladší, Michal Vondrka (všichni Chomutov), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba Mladá Boleslav), Petr Holík (Zlín), Petr Jelínek (Liberec), Michal Řepík (Sparta Praha), Michal Birner (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články