Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hokejisté Ottawy ukončili střelecké trápení

New York - Obránce Filip Kuba se v nedělním utkání NHL podílel jednou asistencí na vítězství Ottawy na ledě New Yorku Rangers 3:1. Všechny tři góly Senators vstřelil Chris Kelly, který tak zaznamenal premiérový hattrick v v zámořské soutěži v kariéře. Kelly otevřel skóre v 5. minutě druhé třetiny brankou ve vlastním oslabení a ukončil střelecké trápení svého týmu, který se dočkal gólu po 202 minutách a 57 sekundách. Za stavu 1:1 pak v 58. minutě vstřelil vítězný gól a hattrick zkompletoval střelou do prázdné branky při power-play Rangers pouhou sekundu před koncem základní hrací doby.

"Myslím, že v posledním zápase jsme hráli dobře, bohužel jsme nedokázali vybojovat vítězství," řekl Kelly o sobotní porážce s Buffalem 0:1 po samostatných nájezdech. "Dnes jsme od začátku podávali dobrý výkon, a dokonce jsme donutili soupeře vzít si oddechový čas. Měli jsme na čem stavět a zaslouženě vyhráli," dodal Kelly.

Do podobné situace jako Ottawa se dostali hokejisté Anaheimu, kteří podlehli Phoenixu 0:3 a už v druhém zápase za sebou nevstřelili gól. Devětatřiceti zákroky je vychytal brankář Ilja Bryzgalov. "Vypadá to, jako bychom se nedokázali dostat do zápasu. V obou posledních utkáních jsme se prvních deset dvanáct minut jenom bránili a nedostali se skoro do útoku. Jako bychom se deset minut jenom rozehrávali, ale to je absolutně neakceptovatelné," zlobil se trenér Anaheimu Randy Carlyle, který se musel popáté z posledních sedmi utkání obejít bez Teemu Selänneho, jehož trápí problémy s třísly.

O dalšího klíčového útočníka přišli obhájci Stanleyova poháru z Chicaga. Už po 23 sekundách zápasu s Calgary, který Blackhawks nakonec vyhráli 4:2, odstoupil ze hry druhý nejproduktivnější hráč týmu Patrick Kane. S blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla se přidá na marodku k Mariánu Hossovi.

Sérii pěti porážek ukončili St. Louis Blues, kteří zvítězili na ledě lídra Severozápadní divize Vancouveru 3:2. Vítězný gól vstřelil ve 47. minutě Alexander Steen, který rovněž v páté minutě otevřel skóre. Pro Canucks to je naopak první porážka po čtyřech výhrách v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články