Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hokejisté Omsku prohráli na závěr s Kazaní, přesto jsou v play off

Moskva – Hokejisté Omsku prohráli v posledním utkání základní části Kontinentální ligy doma s Kazaní 1:3, ale účast v play off jim neunikne. Týmu kolem české hvězdy Jaromíra Jágra nahrála dnešní porážka sedmnácté Balašichy, která po prohře 2:5 na ledě třetího Spartaku Moskva už nemůže mezi elitní šestnáctku proklouznout. Základní část premiérového ročníku soutěže končí ve čtvrtek.

Omsk zůstal navzdory porážce čtrnáctý, protože neuspěl ani jeho nejbližší pronásledovatel Čerepovec, který podlehl 0:4 Ufě. Poslední gól zápasu dal Michal Mikeska.

Avangard si porážkou zkomplikoval cestu do vyřazovacích bojů, protože jeho soupeři v boji o play off ještě budou hrát, ale nejistota trvala jen pár hodin. Po dnešních zápasech skončí sibiřský celek nejhůře šestnáctý.

Utkání proti Kazani Omsku nevyšlo. Jágr se neprosadil a nebodoval v šesti z posledních sedmi utkání. Na úvodní gól hostů ještě odpověděl Nikita Nikitin, v 55. minutě však rozhodl v přesilovce Andrej Muchačev. V závěru odvolal Avangard z branky Alexandra Fomičeva a Dmitrij Kazionov zpečetil výhru druhého nejlepšího týmu soutěže.

Balašicha bojovala o udržení postupové naděje a na ledě Spartaku šla do vedení. Favorizovaný moskevský tým vedený koučem Milošem Říhou však skóre na začátku druhé třetiny otočil a vedl už 4:1. U druhé branky hostů asistoval obránce Jiří Marušák.

Hned pět českých hokejistů bodovalo v Jaroslavli, která zdolala Magnitogorsk 6:2. Na výhře Lokomotivu se gólem podílel Josef Vašíček a dvě asistence si připsal Zbyněk Irgl. Porážku hostů zmírnil jednou brankou Tomáš Rolinek, po přihrávce zaznamenali Jan Marek a Jaroslav Kudrna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články