Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejisté Omsku porazili v prvním čtvrtfinále KHL Kazaň 2:0

Moskva/Kazaň (Rusko) - V play off Kontinentální ligy pokračují hokejisté Avangardu Omsk ve vítězném tažení. Tým s českou hvězdou Jaromírem Jágrem vyhrál po vyřazení nejlepšího celku základní části z Ufy i první čtvrtfinálový duel v Kazani. Domácí mužstvo Ak Bars porazili hosté 2:0, čeští hráči se do střelecké statistiky nezapsali. Hraje se na tři vítězné zápasy.

Branku Omsku dnes místo Adama Svobody, který tentokrát neseděl ani na lavičce, opět hájil Alexandr Fomičev, který udržel čisté konto. Avangard, který se dostal do play off po třech porážkách za sebou z poslední postupové šestnácté pozice až díky výhře Magnitogorsku nad Čerepovcem, po úvodní porážce s Ufou v prodloužení vyřadil favorita třemi výhrami za sebou a s lehkostí nastoupil i bez svého kapitána Alexandra Svitova proti druhému týmu dlouhodobé části.

V 10. minutě navíc hosté s Jágrem a dalším hrdinou osmifinále Jakubem Klepišem vedli, když gólman Stanislav Galimov neviděl přes stínící hráče nahození Nikity Nikitina od modré čáry, které zapadlo k pravé tyči branky Kazaně. V 25. minutě rovněž skrytou střelou z podobné pozice zvýšil Denis Ježov. Obrovskou šanci domácích promarnil jedenáct minut před koncem Danis Zaripov, který dorážkou z úhlu netrefil prázdnou branku, ale jen tyč.

Omsku se blýská po mnoha potížích v KHL evidentně na lepší časy. Bez ohledu na na výsledek středečního druhého duelu se bude vracet na Sibiř s tím, že sérii může rozhodnout doma. Navíc Avangard podle deníku Sovětskij sport popřel všechny spekulace o Jágrově odchodu do NHL, kde se v poslední době hovořilo o Edmontonu. Omsk, který loni v létě podepsal s českou hvězdou dvouletý kontrakt s roční opcí, potvrdil, že Jágr odehraje sezonu 2009/10 v jeho dresu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články