Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté Olomouce a Mladé Boleslavi zvládli i druhý zápas

Praha - Hokejisté Olomouce zatím zvládají semifinálovou sérii play off první ligy na výbornou. Svého soupeře z Ústí nad Labem porazili i dnes, když vyhráli doma jasně 5:1. V sérii tak vedou již 2:0 na zápasy. Stejná bilance je i v sérii Mladá Boleslav - Třebíč. Favorizovaná Boleslav i dnes uhájila neporazitelnost v play-off, když vyhrála po nájezdech 2:1.

Olomoučtí hokejisté
zdroj: HC Olomouc

Olomouc šla v první třetině do dvoubrankového vedení, když se prosadili dorážkou Kucsera a šťastnou trefou obránce Staněk. Hosté pak zlepšili hru, měli obrovskou šanci v 15. minutě, ale Laše vychytal skvělým zákrokem Kašík. Ve druhé třetině měli "tutovku" domácí, ale Diviš v samostatném nájezdu přestřelil. Ústí pak Kohouty zatlačilo a v poslední minutě druhé třetiny snížil na 1:2 Lapšanský.

Olomouc však ve třetí třetině zvládla opět odskočit, na 3:1 zvýšil v přesilové hře Kříž. Další branku přidal z trestného střílení Řípa a výhru korunoval trefou do prázdné branky obránce Ondrušek. Série se nyní stěhuje na dva zápasy do Ústí nad Labem.

Utkání Mladé Boleslavi s Třebíčí kralovali brankáři Will a Čiliak, kteří shodně inkasovali jen jednou v první třetině. Domácí se dostali do vedení už v třetí minutě po Mikulíkově střele, jenže v poslední minutě úvodní třetiny využil přesilovku hostů po pohledné kombinaci Dočekal.

Horácká Slavia ve zbytku utkání Boleslav překvapivě přehrávala a chvíli před koncem mohla zásluhou Fořta rozhodnout, ale puk zastavila tyč. V prodloužení nevyužil největší šanci David Vrbata, který si však spravil chuť v nájezdech a jako jediný úspěšný střelec rozhodl.

Ve skupině o udržení se v 7. kole definitivně rozhodlo o účastnicích baráže, jimiž budou Beroun a Písek. Oba celky ztratily šanci na přímou záchranu ve vzájemném utkání, které Beroun doma vyhrál 6:5 po samostatných nájezdech. Tři kola před koncem tak dnešní soupeři ztrácejí nedostižných 11 bodů na Most, jenž se zachránil navzdory porážce 2:3 po nájezdech v Šumperku.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav porazila Třebíč 2:1 na nájezdy

Semifinále play off první hokejové ligy - 2. zápasy:

Olomouc - Ústí nad Labem 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Branky: 9. Kucsera, 10. Staněk, 50. Kříž, 54. Řípa z tr. střílení, 59. Ondrušek - 40. Lapšanský. Rozhodčí: Čech, Přikryl - Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3171. Stav série: 2:0.

Mladá Boleslav - Třebíč 2:1 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 3. Mikulík, rozh. nájezd Vrbata - 20. Dočekal. Rozhodčí: Pavlovič, Vampola - Flégl, Zíka. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:1. Diváci: 3410. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články