Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté Mountfieldu se začali seznamovat s Hradcem Králové

Hradec Králové - Hokejisté Mountfieldu, kteří v nadcházející sezoně extraligy budou místo v Českých Budějovicích nově působit v Hradci Králové, se začali seznamovat s podmínkami na východě Čech. Poprvé se také potkali s hráči doposud prvoligových hradeckých Královských lvů, kteří budou mít šanci vybojovat si místo v extraligovém kádru. "Program upravujeme v závislosti na počasí. Je to spíše klidné relaxační seznamovací soustředění nebo pobyt," řekl generální manažer nového týmu Aleš Kmoníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči Mountfieldu poprvé navštívili hradecký stadion

Původně měli hokejisté již v pondělí i trénovat, nakonec ale i kvůli dešti byla tato část programu zrušena. "Teď nejde o tréninky, ale o to, aby hráči dostali co nejvíce informací a seznámili se s prostředím," vysvětlil. S hráči se setkají i majitelé klubu v čele s předsedou představenstva Miroslavem Schönem. "Večer bychom se měli sejít na společné večeři, kde už budeme řešit i otázky možného bydlení pro hráče," uvedl Kmoníček.

V úterý hokejisty čeká detailní prohlídka zimního stadionu nebo schůzka s hradeckým primátorem Zdeňkem Finkem a náměstkem Martinem Soukupem, který byl nejvyšším představitelem prvoligového klubu. Odpoledne se poté jihočeská část týmu vrátí domů. Nově složený klub má aktuálně pod smlouvami 53 hráčů a prakticky všichni jsou nyní v Hradci Králové. "Jeden hráč je na soustředění reprezentační dvacítky, ostatní by měli být tady. Je jich tady dost, já jsem je ale nepočítal přesně," pousmál se Kmoníček.

V Hradci Králové by se mělo nyní dořešit i finální složení trenérského a realizačního týmu. Extraligové mužstvo by měli trénovat Peter Draisatl společně s Jiřím Kučerou. "Je to naše představa a priorita. V nejbližších hodinách a dnech bychom měli vše dát do kupy. Týká se to i masérů, kustodů a dalších," uvedl Kmoníček. Vyřešit by se měla i otázka sportovního manažera Petra Sailera nebo asistenta trenéra Radka Bělohlava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články