Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli i druhý zápas v baráži

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli i druhý domácí zápas baráže o extraligu proti Ústí nad Labem a po výhře 2:1 v prodloužení v sérii hrané na čtyři vítězné vedou 2:0 na zápasy. Dvěma góly se o to postaral útočník Michal Důras. Ústečtí Lvi, kteří nastoupili opět bez zkušeného útočníka Jan Čalouna, si vynutili nastavení, když v 48. minutě díky Pavlovi Janků vůbec poprvé v sérii překonali brankáře Marka Schwarze. Třetí zápas se hraje ve čtvrtek na severu Čech.

V úvodu se hrálo dlouho bez velkých šancí, jen ve čtvrté minutě se dostali hosté do přečíslení, ale Schwarz Pazourkův pokus vykryl. Severočeši pak hráli dvakrát v početní výhodě, ale neprosadili se. Naopak v té druhé se protlačil po samostatné akci k zakončení mladoboleslavský Důras. Po trestech pro Novotného a Němečka hráli domácí 108 sekund v pěti proti třem, ale po Králově přihrávce nepřekonal Salfického zblízka Vrbata, neuspěli se střelami ani Zíb s Janem Novákem a opět zblízka přestřelil Vrbata.

Potom začali hrozit i Ústečtí. Dragoun ještě minul branku, přesnou mušku neměl ani Mikulík, Schwarz pak kryl Kloboučkův pokus a po střele Václava Nováka Středočechy zachránila tyč. V další přesilovce hostů se po vhazování v útočném pásmu dostal v oslabení před Salfického Klimenta, ale zkušeného gólmana také nepřekonal. Další možnosti měli Boháč a Důras. 

Na začátku druhého dějství se naskytla Severočechům další přesilovka, jenže hra v početní výhodě se jim nedařila. Potom se na druhé straně dostal ve 24. minutě po Havlíčkově zaváhání do šance Důras, neuspěl sice, ale za půl minuty si všechno vynahradil. Dostal se k vyraženému puku a po blafáku do bekhendu otevřel do prázdné branky skóre. 

Domácí ožili a zvýšit mohl dvakrát Handlovský. Když se Ústí nevydařila ani další početní výhoda, snažil se vyrovnat v 31. minutě v oslabení Mikulík. Hosté se bez problémů ubránili při Procházkově vyloučení, sami se ale nedokázali opět prosadit při pobytu Jana Nováka na trestné lavici. Navíc s koncem druhé části 46 vteřin před jeho návratem na led šel pykat Zeman. 

Po přestávce se při hře čtyř proti čtyřem se dostali domácí do přečíslení, ale Zíb po Důrasově přihrávce minul. Další možnost na zvýšení promarnil už v začínající přesilovce Pšurný. Vzápětí přišel trest. V 47. minutě při závaru ještě Schwarz odolal, ale jeho neprůstřelnost v sérii skončila přesně po 107 minutách a 19 vteřinách. Zeman objel branku a volný Janků u tyčky pohodlně doklepl. 

To Severočechy povzbudilo. Znovu to zkoušel Janků, ale nepřesně. Při Moravcově vyloučení už měli velký tlak, ale Schwarz několika nebezpečným pokusům odolal. Prodloužení neodvrátil ani Důras, který akci dvou na jednoho s Klimentou řešil sám, ale Salfický svůj tým podržel. 

Domácí získali po Heřmanově faulu ještě 76 sekund před koncem normální hrací doby přesilovku, ale soupeř odolal a pak zahrozil v prodloužení díky Heřmanovi a Špirkovi. Před Salfickým chyběla přesnost Klimentovi a Schnabelovi. Důras ale už 74 před koncem prodloužení po samostatné akci rozhodl.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články