Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejisté Mladé Boleslavi se zachránili v extralize

Ústí nad Labem - Hokejisté Mladé Boleslavi budou i v příští sezoně hrát extraligu. Loňský nováček ve čtvrtém zápase baráže zvítězil v Ústí nad Labem 2:0 a celou sérii rozhodl v nejkratším možném termínu. O výhře hostů rozhodla první využitá přesilovka v sérii, na jejímž konci se trefil Důras, výhru v závěru ještě pojistil Vrbata. Severočechy v příští sezoně čeká opět jen druhá nejvyšší soutěž.

Ústečtí trenéři po třech zápasech plných matných výkonů zamíchali se sestavou. Kompletní přeházení útoků odnesl nejvíce kapitán Jan Čaloun, který se vůbec nevešel do sestavy, aniž by měl předtím nějaké zdravotní potíže. Ani to ale Severočechy k lepšímu výkonu v úvodu zápasu příliš neprobudilo.

Boleslavští nepouštěli Ústí do šancí

Boleslav totiž velmi dobře bránila vlastní modrou čáru, domácí do šancí nepouštěla a sama naopak vyrážela k nebezpečným brejkům. Ve 14. minutě si mohl ukroutit hlavu ústecký brankář Salfický, který musel v rychlém sledu řešit po křížných pasech dvě střely zblízka, ale jeho rozklek proti Nouzovi i rychlá lapačka proti Boháčovi udržely domácí ve hře. 

A ve druhé třetině už to bylo zcela jiné Ústí. Začalo mnohem lépe bruslit a tlačit se před soupeřovu branku, kde si rychle vypracovalo několik šancí. Brankář Schwarz ale odpověděl precizním výkonem, k němuž mu zčásti pomohla i naivita domácích, kteří mu zapomínali clonit. Skutečně horko tak bylo Schwarzovi až ve 39. minutě.

O výhře rozhodl Důras

To ve vlastním oslabení sebral puk ústecký Pazourek, po pravé straně se přiřítil až před branku a tvrdou ranou příklepem prostřelil Schwarzovu vyrážečku, jenže tečovaný puk se jen došoural vedle tyče. Tím se zápas i celá série v podstatě zlomily, i když to domácí fanoušci ještě netušili. Pět vteřin před koncem třetiny ale přibyl na ústecké části trestné lavice k vyloučenému Špirkovi ještě Němeček a hosty čekala na úvod posledního dějství dvojnásobná přesilovka. 

Tu sice Ústečtí zvládli, jenže v jejím závěru trest přece jen přišel. Třetí mladoboleslavská formace rozjela za brankou rychlý ťukes, na jehož konci našel Boháč u levé tyče Důrase, který si puk přehodil na bekhend a ke druhé tyčce zavěsil. Domácím chyběly do konce oslabení pouhé dvě vteřiny.

Hosté si konec vychutnali

Inkasovaný gól domácími otřásl takovým způsobem, že si vzápětí vůbec neporadili s doslova darovanou dvojnásobnou přesilovkou. Začali kazit snadné přihrávky a co nevyřešila mladoboleslavská obrana, to pochytal spolehlivý Schwarz. 

Dvě a půl minuty před koncem mohli domácí jen zkoprněle pozorovat parádní pas, který spojil boleslavského kapitána Krále s ujíždějícím Vrbatou. Hostující útočník si s brejkem poradil, s přehledem poslal puk pod horní tyčku a zápas definitivně rozhodl. Poslední minuty si hosté před svým početným kotlem doslova vychutnali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články