Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejisté Lva vyhráli v Doněcku a v semifinále je čeká Jaroslavl

Doněck - Hokejisté Lva Praha vyhráli šesté utkání čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy na ledě Doněcku 1:0, sérii ovládli 4:2 a postoupili do semifinále soutěže. Utkání na Ukrajině rozhodl gól Ondřeje Němce v přesilové hře ve třetí třetině. Lev se ve finále Západní konference utká s Jaroslavlí a na úvod bude mít výhodu domácího prostředí.

Slavící hokejisté Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Koller Jan

V brance Lva se oproti předešlému duelu objevil Engren, který v sérii chytal podruhé. Jednička Vehanen je totiž podle neoficiálních informací zraněný. Kouč Donbassu Nazarov opět vsadil na Laca. Do první šance se dostal ve třetí minutě Vrána, slovenského brankáře v ukrajinských službách ale nepřekonal. Podobně dopadl následně Kapanen. Engrena jako první výrazněji vyzkoušel kapitán domácí Fedotěnko, ani on ale skóre neotevřel.

Oba brankáři kralovali zápasu. Fin ve službách Lva vychytal Dadonova, Laco se předvedl proti Sekáčovi. V první třetině byly oba celky střelecky stejně aktivní, ve druhé části už měli víc ze hry hosté. Ve 32. minutě se jim podařilo protlačit puk za brankovou čáru, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa gól Novotného neuznali. Fedotěnko posunul konstrukci branky dříve, než přešel koutouč za čáru. Podobně dopadl na začátku třetí třetiny i domácí Kolář, který dokázal překonal Engrena, sudí ale jeho gól pro postavení hráče v brankovišti neuznali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Donbass Doněck - Lev Praha

Ve 46. minutě na svého krajana nevyzrál domácí Kiiskinen. Bezbrankový stav se změnil až v polovině třetí třetiny, kdy byl za faul na Sekáče vyloučen Silnickij a Lev hned první přesilovku využil. Laca překonal obránce Němec. Přiblížit Pražany vysněnému postupu do finále konference mohl Sekáč, ale svoji další šanci neproměnil. Pak měli hosté štěstí, když Kiiskinen v 53. minutě trefil tyč. Lev ale těsné vedení udržel, i když při závěrečné power play domácí opět nastřelili tyč.

Pražané postoupili poprvé mezi nejlepší čtyři týmy soutěže a proti Lokomotivu by měli být favoritem. V základní části Lev skončil třetí, Jaroslavl osmá. Lokomotiv už ale vyřadil šampiona z předchozích dvou let Dynamo Moskva i ambiciózní Petrohrad.

Jaroslavl v šestém duelu favorita v sestavě s Romanem Červenkou a brankářem Alexanderem Salákem porazil 2:0 a čtvrtfinálovou sérii ovládl v poměru 4:2 na zápasy. Jaroslavl se po dvou bezbrankových třetinách ujala vedení ve 44. minutě, kdy ranou z první prostřelil Saláka Jurij Petrov. Za sedm minut zvýšil obránce Vitalij Višněvskij, který si českého reprezentačního gólmana položil a zasunul puk do opuštěné branky.

Donbass Doněck - Lev Praha 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 50. Němec (Azevedo). Rozhodčí: Odinš, Rönn - Misjur, Raming. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4017. Konečný stav série: 2:4.

Doněck: Laco - Kolář, Koněv, Podhradský, C. Wilson, Silnickij, Razin - Kiiskinen, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Fedotěnko, Dadonov - Kašpar, Robitaille, Kagarlickij - Varlamov, Běluchin, Torjanik. Trenér: Andrej Nazarov.

Lev: Engren - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Mikuš, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Andrej Nazarov (Doněck): "Dnes to byl vyrovnaný zápas, stejně jako v předešlých případech a uspět mohly oba týmy. My jsme nezvládli jen první zápas série. Nakonec jsme prohráli, Lev byl silnější a čtyřikrát vyhrál. My jsme doplatili na vyloučení. Všichni brankáři podali vynikající výkony a dnes vše rozhodl gól, který jsme dostali v oslabení. Dnes to bylo o jedné brance."

Kari Jalonen (Lev Praha): "Byla to hodně vyrovnaná série. Specifické bylo, že oba týmy nemohly hrát doma a hrálo se v Bratislavě. Jsem hrdý na svůj tým, na hráče, odvedli dobrou práci. Udělali jsme další krok a jsme ve finále Západní konference a jsme stále ve hře o Gagarinův pohár, což je náš cíl. Teď nás čeká další soupeř, o jehož kvalitách svědčí, že dokázal vyřadit Dynamo a Petrohrad. Na další sérii se začneme připravovat v sobotu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články