Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Lva těsně přehráli ruskou Ufu

Praha - Hokejisté pražského Lva vstoupili do domácího turnaje výhrou 1:0 nad Ufou. Jedinou branku utkání vstřelil v desáté minutě v přesilové hře Michal Birner, čisté konto udržel finský brankář týmu Atte Engren. Utkání jste mohli sledovat exkluzivně na našem webu a v záznamu jej odvysíláme od 22:55 na ČT sport.

Utkání Lev Praha - Ufa
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Lev se představil po dvou přípravných duelech ve Finsku proti Čerepovci (2:3) a Lukko Rauma (5:4) na domácí půdě v přípravě poprvé a do duelu, který sledovalo v Tipsport Aréně 1 261 diváků, zařadil kouč Václav Sýkora dnes sedm z celkem patnáctky nových letních akvizic včetně Rusa Nikolaje Žerděva.

Žerděv se představil stejně jako proti Raumě v útoku s Erikem Christensenem a Jiřím Novotným. "Už jsme spolu hráli ve Finsku. Je to příprava a ještě je ve hře řada nepřesností. Dneska bylo v hale také velké vedro, ve Finsku to bylo z tohoto pohledu lepší," řekl Žerděv, který v minulé sezoně hrál nejdříve za Atlant Mytišči a pak za Kazaň. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Ufa

Střelec jediného gólu Michal Birner si pochvaloval, že klapala spolupráce s Michalem Řepíkem a Petrem Vránou. Počítá však s tím, že boj o místo v kádru bude tuhý. Uchází se o něj jedenáct beků a sedmnáct útočníků. "Vím, jaká je moje role v týmu. První dvě lajny jsou tady tak nějak daný, ale naše lajna už na konci minulé sezony ukázala, že není vůbec špatná a i tak silné soupeře dokážeme potrápit. Hrajeme to jednoduše, nic nevymýšlíme, každý gól nám zvedá sebevědomí," prohlásil Birner.

Velkou konkurenci v týmu se snaží nevnímat. "Kdyby se tím člověk zabýval, tak se z toho zblázní. Člověk neovlivní, co se stane. Musíme makat každý zápas a už je jen na trenérech, jaké čtyři lajny budou nastupovat. V KHL mají všechny týmy pět lajn, zápasy tam jdou hodně po sobě. Někdo se může zranit. Kdo bude mít zrovna formu, tak bude hrát," doplnil Birner.

V úvodním utkání turnaje vyhrálo Dinamo Riga s českým brankářem Jakubem Sedláčkem v sestavě 3:2 v prodloužení nad Kazaní, v jejímž dresu nechyběl útočník Tomáš Vincour.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články