Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hokejisté Lva porazili podruhé Nižnij Novgorod

Praha - Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Torpedo Nižnij Novgorod 4:2 a uspěli v pátém z posledních šesti zápasů. Nováček soutěže uspěl s dosavadním sousedem v tabulce Západní konference i podruhé v sezoně, a to zejména díky gólům v první a druhé třetině; v poslední části se hostům podařilo duel zdramatizovat.

Hokejisté Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

V brance domácích dostal před Pöpperlem přednost Štěpánek, v úvodu zápasu měl ale více práce jeho protějšek Koval. Běloruský reprezentant ale držel čisté konto i po dvou přesilových hrách Lva, několik pozorných zákroků ale předvést musel. Štěpánka vážněji prověřil až v 11. minutě Gorbunov, gólman domácích byl ale připravený. Skóre se změnilo až v 17. minutě, kdy Klepiš potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Lva a střelou přes obránce si připsal 14. branku v sezoně.

Na 2:0 zvýšil na začátku druhé třetiny Rachůnek, jehož vyslal do brejku bezprostředně po návratu z trestné lavice Němec. Další branku mohl přidat Klepiš, ale i kvůli faulu Bykova Kovala nepřekonal. Pražanům se díky tomu naskytla výhoda přesilové hry čtyři na tři a následně pět na tři. Dvojnásobnou výhodu pak využili; Karamnov sice trefil horní tyč, ale Bartečko puk pohotově dorazil za brankovou čáru.

Torpedo ale nerezignovalo a blízko snížení byl Makarov. V polovině zápasu ale trefil jen tyč. Následně Nižnij Novgorod nevyužil ke vstřelení branky ani 88 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři.

Ve třetí třetině se ale hostům podařilo zápas zdramatizovat. Šance Gorbunova a Volčenkova sice góly neskončily, ale jejich zlepšená hra ovoce přinesla. Nejprve v přesilovce snížil Varnakov a o 34 sekund později upravil se štěstím na 3:2 Černov. Ze zápasu, který měl do 40. minuty Lev pod kontrolou, se tak stalo drama. Vyrovnat se ale už hostům nepodařilo, naopak při power-play inkasovali počtvrté.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jakuba Štěpánka po zápase s Nižným Novgorodem

Dva různé zápasy ve třech třetinách

"Chtěli jsme být od začátku aktivní a dostat soupeře pod tlak. Podařilo se nám jít do vedení, ale nedostali jsme se do hry. Hlavně proto, že jsme nehráli dobře přesilové hry," uvedl trenér Václav Sýkora k začátku zápasu. "Poté jsme si vybudovali třígólový náskok, ale ve třetí třetině Torpedo ukázalo svoji pravou tvář. Dostali jsme dvě rychlé branky a z náskoku bylo jednogólové vedení, které jsme ale naštěstí uhájili," řekl.

Jeho protějšek Kari Jalonen pochválil svůj tým za výkon ve třetí části. "My jsme vlastně hráli dva rozdílné zápasy. Čtyřicet minut to bylo z naší strany špatné, poté jsme ale ukázali, čeho jsme schopni. Kdybychom hráli tak pořád, uspěli bychom. Za to jsem na tým pyšný. Už ale bylo pozdě," uvedl finský kouč.

Lev Praha - Torpedo Nižnij Novgorod 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Mojžíš, Porseland), 24. T. Rachůnek (Němec), 28. Bartečko (Karamnov), 60. Voráček (Christensen, T. Rachůnek) - 48. Varnakov (Sjomin, Ellison), 49. Černov. Rozhodčí: Gusev, Ravodin - Pitulin, Balodis. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 5 118.

Sestavy:

Lev Praha: Štěpánek - Němec, Škoula, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Mojžíš - Voráček, Christensen, T. Rachůnek - Klepiš, Vrána, Bartečko - Hossa, Surový, Cipulis - Řepík, Karamnov, Birner. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Nižnij Novgorod: Koval - Hietanen, Malenkich, Bykov, J. Varlamov, Volčenkov, Vasiljev - Ellison, Marakov, Thörnberg - Sjomin, Ščastivij, Varnakov - Černov, Gorbunov, Zajnullin - M. Potapov, Galuzin, Valujskij. Trenér: Kari Jalonen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články