Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejisté Los Angeles Kings a Vancouveru Canucks se střetli v Číně

Vůbec poprvé se střetly dva kluby NHL v Číně. V přípravě na sezonu se v Šanghaji utkali hokejisté Los Angeles a Vancouveru. Tým z LA zvítězil 5:2, když dvěma góly včetně vítězného rozhodl zápas útočník Tanner Pearson. Tři asistence si připsal bek Jake Muzzin. Oba týmy se střetnou ještě v sobotu od 9:30 SELČ v Pekingu.

Hokejisté Vancouveru a L.A. se střetli v Šangahji
zdroj: ČT4

Na první zápas v Šanghaji přišlo do Mercedes-Benz Areny 10 088 diváků a Kings vedli ve 22. minutě už 3:0 díky trefám Adriana Kempeho v přesilové hře, Pearsona ve vlastním oslabení a obránce Alece Martineze při plném počtu hráčů na ledě.  

"Byl jsem šťastný, že jsem byl první, kdo se trefil, to je jasné," řekl serveru nhl.com jednadvacetiletý Švéd Kempe, který v minulé sezoně v NHL debutoval - odehrál za Kings 25 zápasů a připsal si šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.  

Za 71 vteřin sice snížil v početní výhodě Sven Bärtschi a v 53. minutě zdramatizoval zápas Markus Granlund, ale tři minuty před koncem se za Kings trefil podruhé Pearson a výsledek zpečetil při power play Jeff Carter.  

"Byla to opravdu zábava. Je tady krásná hala a fanoušci pojali zápas velmi dobře. Doufám, že si to užili a ocenili, co jsme jim předvedli," prohlásil obránce Vancouveru Eric Gudbranson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články