Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Hokejisté Košic jsou po deseti letech slovenskými mistry

Skalica (Slovensko) - Hokejisté Košic získali po deseti letech svůj čtvrtý titul ve slovenské extralize. Tým z východu země vyhrál dnešní šestý finálový duel ve Skalici 3:2 po samostatných nájezdech a v sérii zvítězil 4:2 na zápasy. Slovenský titul v košickém dresu slaví také český útočník Jan Kopecký a obránci Petr Mocek a Jaroslav Špelda.

Košice si díky dnešnímu triumfu zajistily jako druhý klub po švédském Färjestadu účast v hlavní soutěži nadcházejícího ročníku Ligy mistrů. Jelikož Košice vyhrály i základní část, místo v prvním kvalifikačním kole o Ligu mistrů přešlo na druhý tým dlouhodobé soutěže Slovan Bratislava. 

Košice v sérii vedly už 3:0, ale Skalica se ve svém prvním finále v klubové historii dvěma následujícími výhrami udržela ve hře. 

Ani v dnešním duelu se tým hvězdného Žigmunda Pálffyho nevzdal a dvakrát dotáhl vedení hostů. Košice tak musely o celkovém triumfu rozhodnout v samostatných nájezdech - v jejich čtvrté sérii vstřelil vítězný gól kapitán Juraj Faith. 

Ani jeden ze svých tří pokusů neproměnil paradoxně skalický tahoun Pálffy, jenž nevyzrál na dvacetiletého gólmana Košic Júlia Hudáčka, který po dvou porážkách za sebou vystřídal v brance Miroslava Lipovského.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články