Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hokejisté Karlových Varů zdolali lídra z Plzně 6:2

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili v dohrávce 37. kola extraligy v západočeském derby Plzeň 6:2 a na dvanáctém místě se úřadující mistr přiblížil na dva body desítce pro play-off. Energie ukončila plzeňskou sérii jedenácti výher. Bodově naprázdno vyšli Indiáni dokonce poprvé po patnácti zápasech. Kouč domácích Pavel Hynek, který v minulé sezoně vedl Plzeň, dostal dodatečně dárek v podobě tří bodů k pondělním čtyřicátým narozeninám. Domácí nasměrovaly k úspěchu tři branky v úvodní části, které vstřelili mezi 12. a 14. minutou během 102 vteřin. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Karlovy Vary se po vystoupení na Spenglerově poháru v Davosu vrátily do bojů o extraligové body poprvé od 23. prosince, kdy vyhrály na ledě Sparty 2:1. Při slavnostním ceremoniálu před zápasem ocenilo vedení klubu bývalého obránce Josefa Řezníčka. Rekordman nejvyšší soutěže s 1035 starty ukončil kariéru loni po zisku titulu, jinak je plzeňským odchovancem.

VIDEO:

Reportáž z utkání Karlovy Vary - Plzeň najdete zde.

Úvodní hluchou pasáž ukončil ve 12. minutě při Benákově trestu šťastnou úvodní brankou Melenovský. Gól spustil karlovarskou smršť. Za 16 vteřin zvýšil Pletka, který projel až před Pöpperleho, a přestože byl předtím faulován, zakončil přesně. Ve 14. minutě se dostal kotouč před branku k osamocenému Košťálovi a plzeňský kouč Jelínek si za stavu 0:3 vzal oddechový čas. Energie ale byla nadále při chuti a i druhá část patřila domácím. Ve 25. minutě zakončil další rychlou akci svou druhou trefou v utkání Melenovský.

Plzeň se dočkala snížení ve 33. minutě, kdy Modrého pokus překvapil Mensatora. Hosté ožili. Ve 37. minutě ujel v oslabení Dvořák, po Loginovově faulu zatlačil Mensatora i s pukem za brankovou čáru a po dlouhém čekání byl podle videa potvrzen gól na 2:4. Hned za 44 vteřin ale uklidnil domácí trefou od modré čáry Dobroň. Fanoušci ve vyprodané hale jásali ještě v 57. minutě, když uzavřel účet zápasu v přesilovce Skuhravý.

Výsledky 37. kola hokejové extraligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články