Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejisté Hudler s Plekancem budou řešit své smlouvy před arbitráží

New York - Čeští hokejisté Tomáš Plekanec z Montrealu a Jiří Hudler, hájící barvy Detroitu, jsou mezi dvaceti hráči, kteří se rozhodli řešit novou smlouvu se svým klubem NHL před arbitrážním soudem. Šestadvacetiletému Plekancovi skončil dvouletý kontrakt celkově na 3,2 milionu dolarů, o rok mladší Hudler měl stejně dlouhou smlouvu na 2,3 milionu dolarů. Arbitrážní slyšení jsou naplánována od 20. července do 4. srpna.

Plekanec si v uplynulém ročníku, v němž bral 1,8 milionu dolarů, připsal v 80 zápasech 39 bodů za 20 branek a 19 asistencí, ve třech utkáních play off nebodoval. Juniorský mistr světa z roku 2001 z Moskvy prožil nejvydařenější rok v sezoně 2007/08, v němž v 81 zápasech nasbíral 69 bodů za 29 tref a 40 přihrávek, ve 12 duelech play-off skóroval čtyřikrát a u pěti branek asistoval. Kladenský odchovanec nastupuje v sestavě Canadiens pravidelně čtyři roky, předtím strávil tři roky na farmě v Hamiltonu v nižší AHL. Vicemistr světa z Rigy z roku 2006 má celkem na kontě v NHL z 311 zápasů 184 bodů za 78 gólů a 106 přihrávek. V 21 zápasech bojů o Stanleyův pohár zaznamenal 13 bodů.

Hudler si vybojoval pevné místo v sestavě Red Wings před třemi roky a loni získal s Detroitem Stanleyův pohár. Letos musel strávit finálovou porážku s Pittsburghem. V uplynulém ročníku Hudler dosáhl v základní části svého maxima, když v 82 zápasech nasbíral 57 bodů za 23 branek a 34 asistencí. V 23 utkáních play-off přidal čtyři góly a osm přihrávek.

Vsetínský odchovanec, který si vyzkoušel i ruskou ligu v Kazani, zamířil do Detroitu v roce 2003. První dva roky strávil převážně na farmě v Grand Rapids. V NHL už má na kontě 255 utkání a 127 bodů za 52 přesných zásahů a 75 asistencí. V 51 duelech play-off skóroval devětkrát a na 19 gólů přihrál. V uplynulé sezoně měl příjem 1,15 milionu dolarů a výrazné navýšení by mohlo kvůli platovému stropu vést i k jeho odchodu z Detroitu.

Pro arbitráž se také rozhodli útočníci Nikolaj Žerděv a Ryan Callahan z New Yorku Rangers, Nigel Dawes a Daniel Winnik z Phoenixu, Colby Armstrong z Atlanty, Matt Hunwick z Bostonu, Clarke MacArthur z Buffala, Tuomo Ruutu z Caroliny, Kyle Brodziak z Minnesoty, Travis Zajac z New Jersey, Nate Thompson z New Yorku Islanders a Kyle Wellwood z Vancouveru. Mezi obránci se obrátili na nezávislý soud Aaron Johnson z Chicaga, Marc Methot z Columbusu, Denis Grebeškov z Edmontonu, Matt Smaby z Tampy Bay, Milan Jurčina z Washingtonu a James Wisniewski z Anaheimu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články