Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hokejisté budou hájit neporazitelnost v přípravě, Švédové ale výrazně posílili

Duelem s domácím Švédskem vstoupí čeští hokejisté do Švédských her, generálky na květnové mistrovství světa. V Södertälje se pokusí udržet neporazitelnost v přípravě na šampionát a také vedení v tabulce Euro Hockey Tour, kam je vynesl triumf na domácím podniku minulý týden v Pardubicích. Přímý přenos sledujte od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Švédsko – Česko
zdroj: ČTK/AP

Češi porazili Švédy v sobotu na Carlson Hockey Games v Pardubicích 3:1 a připsali si s nimi druhý úspěch z dosavadních tří vzájemných duelů v sezoně. Tým úřadujících mistrů světa se před domácím turnajem výrazně obměnil a oproti minulému týdnu se zařadilo hned 12 nových posil z NHL.

"Nebude to jen u Švédů. Více týmů tam zařadí další hráče, kteří se budou nabalovat právě z NHL. Ta konfrontace je opravdu těžší," očekává asistent trenéra českého týmu Jiří Kalous ještě náročnější utkání než při triumfu na východě Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Proti Švédsku na EHT nastoupí do branky Rittich

Po posílení výběru Rikarda Grönborga především o hráče ze zámoří ale Kalous neočekává změnu stylu hry Tří korunek. "Systémově se to moc nemění. Jsou to detaily, třeba v signálech po vhazováních nebo přesilových hrách. Spíš tam jde o kvalitu provedení. Ta je s hráči z NHL na nejvyšší úrovni," doplnil Kalous.

Český tým uspěl v zápasech Euro Hockey Challenge v Příbrami proti Švýcarsku (5:2 a 4:1) a s Francií v Amiens (5:2) a Cergy (6:2) a také na Carlson Hockey Games v Pardubicích proti Finsku (3:1), Švédsku (3:1) i Rusku (2:1). Díky tomu se posunul do čela Euro Hockey Tour o bod před Finsko a útočí na první celkové vítězství v sérii od roku 2012.

Triumf by považoval Kalous za velice cenný. "My prioritně tvoříme tým na mistrovství světa, ale vážíme si každé výhry za národní tým a jsou pro nás pro všechny nesmírně důležité. Určitě i vítězství v Euro Hockey Tour, kdyby se povedlo, tak by bylo fantastické," dodal Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články