Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Hokejisté Brna zdolali Ústí a mají první finálovou výhru

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili ve třetím finále play off první ligy Slovan Ústí nad Labem 5:1 a v sérii snížili na 1:2 na zápasy. Čtvrté utkání se hraje v úterý opět v Brně. Velkou oporou Komety byl brankář Hylák, jenž zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře.

Brňanům pomohla k psychické pohodě rychlá branka už po 82 sekundách hry. Dvě střely Klimta ještě stačil brankář Salfický vyrazit, ale proti dorážce Liščáka už byl bezmocný. Domácí diktovali tempo, měli územní převahu a častěji zakončovali, dlouho si ale nevěděli rady se zkušeným gólmanem Ústí.

Nejčastěji se do šancí dostával Liščákův útok, Sedlák i Klimt však nedokázali využít ani stoprocentní příležitosti. Ústí tlaku odolávalo a snažilo se o bleskové protiútoky, které zastavoval výborně chytající Hylák. Brněnský brankář zlikvidoval příležitosti Heřmana a nevyzrál na něj ani zkušený Janků. Naopak těsně před koncem úvodní třetiny přidal druhý gól Komety Kostourek. 

Hned po přestávce rozjásal vyprodanou halu Rondo třetím gólem Kempný, k němuž se šťastně odrazil kotouč od zadního mantinelu. Hostující tým promarnil šanci snížit při více než minutové přesilovce pěti proti třem. Navíc ve 32. minutě po ráně kotoučem do přilby otřeseného brankáře Salfického vystřídal Orct. Za pouhých patnáct sekund po této změně se podařilo Skleničkovi poprvé překonat brněnského brankáře. 

Hra dostala spád, hosté vycítili šanci na zvrat a šance se střídaly na obou stranách. Lépe si vedla Kometa, který si náskok pojistila dalšími dvěma góly. Ve 36. minutě Orct poprvé kapituloval po střele Lhotského a v 50. minutě jej překonal při přesilovce Sedlák. 

Hokejisté Ústí na rozdíl od prvních dvou zápasů na domácím ledě tentokrát propadli v koncovce a nedokázali se proti defenzivně dobře hrajícímu soupeři prosadit ani v přesilových hrách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články