Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejista Plodek nesmí hrát tři zápasy

Praha - Liberecký hokejista Jan Plodek dostal za faul na pardubického Jana Buchteleho od disciplinární komise trest na tři zápasy, z nichž si jeden odpykal už v neděli proti pražské Spartě. Plodek ve čtvrtečním utkání 30. kola zezadu fauloval devatenáctiletého Buchteleho, juniorský reprezentant upadl hlavou na mantinel a při pádu si poškodil třetí krční obratel. Nezahraje si minimálně šest týdnů.

Plodek dostal za zákrok v 59. minutě trest ve hře, za což měl automaticky zastavenou činnost na jeden zápas a dnes případ řešila disciplinárka Asociace profesionálních klubů. Udělila mu trest na tři utkání s platností od 5. do 13. prosince. Plodek tak nemůže nastoupit ve zbývajících dvou zápasech Bílých Tygrů před reprezentační přestávkou - v pátek proti Karlovým Varům a v neděli proti Litvínovu. Do hry se může vrátit v úterý 22. prosince na ledě Třince.

Buchtele má před sebou daleko delší absenci. Čeká jej pauza šest až osm týdnů a přijde o start na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se hraje na přelomu roku v Kanadě. Podle vyjádření pardubického klubového lékaře Jana Vaňáče u něj vyšetření potvrdila odlomení části hrany třetího krčního obratle bez poškození míchy a vazivového aparátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články