Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejista Kotalík jde z Buffala do Edmontonu

Edmonton (Kanada) - Český hokejový útočník Aleš Kotalík se v NHL stěhuje z Buffala do Edmontonu. Tým Sabres vyměnil třicetiletého rodáka z Jindřichova Hradce do kanadského celku za výběr v druhém kole draftu.

Aleš Kotalík
zdroj: ČTK/AP autor: David Duprey

Kotalík mění v zámoří dres poprvé v kariéře, od svého příchodu z Českých Budějovic před sezonou 2001/02 hrál pouze za Buffalo. V létě mu vyprší smlouva na 2,5 milionu dolarů ročně a stane se volným hráčem. 

Kotalík, bronzový medailista z olympijských her v Turíně, v tomto ročníku odehrál v NHL 56 zápasů a nasbíral v nich 32 bodů (13+19). Celkově v prestižní soutěži nastoupil k 426 utkáním, v kterých vstřelil 114 gólů a připsal si 126 asistencí.

Kotalík se v Edmontonu setká se Šmídem a Hemským

V novém působišti se Kotalík sejde s krajanem v obraně Ladislavem Šmídem a útočníkem Alešem Hemským. Stejně jako v Sabres bude muset i v Edmontonu bojovat o účast v play off, protože Oilers v současnosti patří v tabulce Západní konference sedmá pozice s minimálním náskokem před pronásledovateli. 

Vedle Kotalíka získal Edmonton před uzávěrkou přestupů také Patricka O'Sullivana v trojsměně s Carolinou a Los Angeles. Do týmu Hurricanes za čtyřiadvacetiletého amerického útočníka poslal třicetiletého Erika Colea, jenž se tak vrací do klubu, v němž vyhrál v roce 2006 Stanley Cup. Los Angeles získali za O'Sullivana z Caroliny dalšího útočníka Justina Williamse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články