Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejista Černošek odchází do Litvínova

Litvínov - Hokejový obránce Marek Černošek odchází v extralize ze Sparty do Litvínova. Kluby se dohodly na přestupu třiatřicetiletého beka. Uvedly to oficiální internetové stránky Sparty. Černošek působil v dresu Sparty od konce října 2005, kdy přišel z Vítkovic. V Litvínově už bývalý hráč Olomouce, Karlových Varů, Plzně a Havířova působil v letech 1999 až 2001.

"Po doplnění defenzivy v průběhu sezony o Reného Vydareného a Radka Philippa nedostával Marek v naší sestavě tolik prostoru, proto jsme se rozhodli pro uvolnění hráče do Litvínova," uvedl na klubovém webu generální manažer Sparty Petr Bříza. "Litvínov nabídl Markovi dlouhodobější smlouvu a pro nás v tuto chvíli hrál podstatnou roli samozřejmě i ekonomický aspekt celé transakce," dodal Bříza.

Černošek získal se Spartou v letech 2006 a 2007 mistrovské tituly. "Marek pro nás odvedl vynikající služby, byl nedílnou a spolehlivou součástí týmu Sparty. Za jeho angažmá u nás mu z naší strany patří velký dík a uznání a přejeme mu do budoucna, aby se mu v hokejovém životě dále dařilo," dodal Bříza.

V této sezoně si Černošek připsal v 33 zápasech dvě asistence. Poslední dva týdny chyběl v sestavě kvůli zranění. Celkem v nejvyšší soutěži nasbíral v 688 duelech 124 bodů za 33 tref a 91 přihrávek. Na kontě má i 18 zápasů v české reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články