Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hokej trhal sázkařské rekordy. Nejvíce se tipovalo na zápas s Francií

Praha – Nejsázenější sportovní událost roku - tento titul si vysloužilo letošní mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě, během něhož Češi prosázeli přes miliardu korun. Nejvíce se sázelo na zápas českých hokejistů s Francií, kdy vklady dosahovaly desítek milionů korun.

zdroj: Isifa autor: Peter Žákovič

"Podle předpokladů se sázková kancelář Tipsport dostala během hokejového mistrovství světa k náběrům 500 milionů korun, tedy téměř dvojnásobku oproti loňskému mistrovství světa v Minsku. To byl ovšem rok, kdy sázkaře ještě čekalo mistrovství světa ve fotbale a před tím byla olympiáda v Soči s rovněž skvělým hokejovým turnajem. Letos je hokejové mistrovství světa akcí roku a navíc podtrženo tím, že se uskutečnilo doma v České republice," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

A podobně je na tom i Fortuna. "Celkový objem přijatých sázek na letošní mistrovství nakonec i díky účasti českého týmu v bojích o medaile předčil naše očekávání a zastavil se na zhruba 360 milionech korun. Šampionát se tak stal nejsázenějším hokejovým turnajem v historii, když výrazně předčil jak mistrovství světa v Minsku s vklady 255 milionů, tak i olympijské hry v Soči s vklady 310 milionů korun za celé hry," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

zdroj: ČT4

Pozadu nezůstala ani Chance, u níž uzavřeli Češi sázky za 105 milionů korun. A desítky prosázených milionů hlásí i Synot. Výrazný procentuální nárůst zaznamenala Sazka, které se oproti loňskému turnaji zvedl objem sázek o 80 procent. Reálně to sice znamená sázky za 17 milionů korun, což u konkurenčních firem sázkaři několikrát vsadili i na jediný zápas, nicméně Sazka má sportovní sázení spíše jako doplněk k číselným loteriím.

Nejvíce se sázelo na zápas Čechů s Francií

Češi nejvíce sázeli na utkání domácího výběru s Francií. "Nejsázenějším utkáním bylo to z prvního týdne turnaje, kdy jsme porazili výběr Francie příjemným výsledkem 5:1. Sázkaři jen na tento zápas vsadili šest a půl milionu korun," informovala mluvčí Chance Markéta Světlíková. U Fortuny se na tento zápas prosázelo 20 milionů korun, u Tipsportu dokonce 23 milionů korun.

Mistrovství přineslo pouze pár překvapivých výsledků, kdy favorité nevyhráli. I to ale stačilo k tomu, aby bookmakeři byli celkově o něco úspěšnější než sázkaři. "Nad klienty tentokrát zvítězili bookmakeři, kteří byli o čtvrtinu úspěšnější než sázející. Nejvíce sázek totiž mířilo na postup Česka do finále a především pak semifinálové utkání Česko - Kanada. Fanoušci se projevili jako velcí patrioti a z velké části věřili právě našemu týmu," podotkla mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Česko prolomilo i čísla návštěvnosti

Šampionát v Česku si připsal vedle prosázených peněz ještě jedno nej. Stal se vůbec nejnavštěvovanějším turnajem v historii hokejových mistrovství. Na 64 zápasů turnaje zavítalo 741 690 fanoušků, což je v průměru 11 589 na utkání. Šampionát tak překonal jak celkový nejvyšší počet 640 044 diváků z loňského Minsku, tak i dosud maximální průměr 11 078 příznivců na utkání z MS v Moskvě v roce 1979.

Divácký rekord Běloruska překonaly návštěvy v Praze a Ostravě už ve čtvrtek v druhém čtvrtfinále mezi Kanadou a Běloruskem. Šampionát na české půdě tak má zpátky rekord, který držel až do loňska od roku 2004, kdy zavítalo na turnaj v Praze a Ostravě 552 097 fanoušků. Tehdy se hrálo jen 56 utkání.

Při mistrovství teklo pivo proudem

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články