Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hokej až v druhé řadě. Hnilička zůstane poslancem

Milan Hnilička v současnosti sedí na několika židlích zároveň. U hokejové reprezentace působí jako generální manažer, na Českém svazu ledního hokeje (ČSLH) má z pozice manažera na starosti zejména mládežnické projekty a nově se stal i poslancem za hnutí ANO. Jistota se hledá těžko, ale jasnou prioritou je práce poslance.

Milan Hnilička
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

I proto, že počítá s prací poslance, své další kroky zvažuje spíše na hokejové půdě. "Varianta, že bych nebyl v politice, je vyloučená. Rozhodl jsem se do toho jít a zaměřit se na sport, což je nadřazené tomu, co dělám doteď," podotkl Hnilička.

"Jdu krok po kroku. Momentálně sám nevím, co mě bude čekat v politické kariéře. V Poslanecké sněmovně se momentálně seznamuji s novou prací a uvidíme, jak daleko to bude zasahovat do mých poměrně širokých aktivit na svazu," řekl Hnilička před turnajem Karjala, na který příští týden s týmem odletí.

Jak to bude vypadat po 20. listopadu, kdy by se měla poprvé sejít Poslanecká sněmovna, teď neví. "Nevím, zda pak budu moct opustit sněmovnu na pět dní nebo dva týdny v únoru," přiznal čtyřiačtyřicetiletý bývalý brankář, který má ve sbírce zlatou medaili z olympiády v Naganu i tři tituly mistra světa.

Otazník nad olympiádou

Podle všeho nejsložitější situace nastane právě při únorových olympijských hrách. "Budeme se bavit s panem předsedou (Andrejem Babišem), zda to půjde. Představit si to ale dovedu. Jako sportovec jsem plno politiků na olympiádě viděl," připomněl Hnilička, jenž startoval v Naganu a Turíně.

Reprezentaci by však jeho případný odchod nepoznamenal. "Přípravy běží, a jestli tam budu já, nebo ne, není důležité. Důležité je, abychom tam měli nejlepší hráče," podotkl Hnilička, který by byl rád, kdyby jej případně nahradil v pozici generálního manažera některý z bývalých úspěšných hráčů.

"Osobně bych byl rád, kdyby to byl například Růča (Martin Ručinský), který je teď konzultantem. Je to ale spíše otázka na Tomáše Krále nebo Martina Urbana," poukázal na osoby v čele ČSLH. "Jsou tady i kluci, kteří nedávno skončili s kariérou, jako Patrik Eliáš nebo Petr Čajánek, ale je to spíše o tom, zda oni by měli čas, vůli a ochotu se zapojit," dodal Hnilička.

Jeho budoucnost by mohl ovlivnit i případný vznik vládní agentury pro sport, o které se na politické scéně mluví. "Jsou to věci, u kterých nevím, zda se stanou. Bojuji o ně a jsem samozřejmě připraven opustit svoji práci na svazu. Připravujeme se i na to, že by se to stalo. Teď to není na pořadu dne, ale může se to stát velmi rychle," uvedl Hnilička. Předpokládá ale, že mládežnické akce na ČSLH již řídit nebude.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články