Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hnilička se stane generálním manažerem reprezentace místo Ručinského

Praha – Martin Ručinský už nebude generálním manažerem hokejové reprezentace, vypomáhat bude jako konzultant. Na jeho místo přichází Milan Hnilička, bývalý gólman se zkušenostmi z NHL. Dalším konzultantem bude i Jiří Fischer, který zastával pozici skauta na velkých akcích.

Milan Hnilička
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Milan Hnilička bude generálním manažerem, bývalý generální manažer Martin Ručinský bude nadále u týmu působit v roli konzultanta, ale pouze pro významné akce," řekl generální sekretář hokejového svazu Martin Urban.

Ke změně dochází především s ohledem na velkou časovou náročnost, kterou pozice vyžaduje. A je o to větší, že nadcházející ročník je olympijskou sezonou.

"Potřebujeme, aby ten člověk byl profesionál a působil na sekretariátu svazu každý den, což Martin po zvážení odmítl. Chce však dál pracovat pro tým a ta spolupráce bude probíhat prostřednictvím pozice konzultanta, jak už to praktikují například ve Švédsku či Finsku," vysvětlil Urban.

Politická kariéra není na překážku

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Hnilička se přitom chystá na kandidaturu do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO Andreje Babiše. "Kandidovat samozřejmě budu, ale mám svou práci, kterou nemíním opouštět. A tou je pozice generálního manažera hokejové reprezentace. Možná přijde o něco více komunikace, ale k ruce budu mít i Honzu Černého (sportovní manažer pro mezinárodní soutěže)," připomněl Hnilička.

"Věřím, že mě to nijak zásadně ovlivňovat nebude. Kdyby tomu tak bylo, budeme to řešit následně, momentálně se tím ale nezabývám," dodal Hnilička, jenž byl i asistentem generálního manažera Ručinského. U reprezentačních výběrů působí včetně mládeže od sezony 2012/13. Předtím byl sportovním manažerem Mladé Boleslavi.

Bývalý útočník Ručinský nastoupil k týmu před loňským Světovým pohárem. "Martin má své aktivity, které se mu objevily. A náročnost této sezony přinesla požadavek, aby generální manažer byl u týmu daleko více a častěji z hlediska organizačního, ale i cest a výjezdů ven. Asi ho to i trochu mrzelo, ale časově to nedává. Chce být však nápomocen poradním hlasem a názorem. Týkat se to bude hlavně olympiády a MS," řekl trenér Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články