Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hnilička je novým šéfem rozvoje hokeje. Chce sjednotit metodiku a více trenérů

Praha - Milan Hnilička bude od července ředitelem nového oddělení ČSLH, které má za cíl rozvoj hokeje. Odbor by chtěl posílit práci s mládeží – do hry dostane více profesionálních trenérů a sjednotí metodiku výuky. Zároveň hodlá dostat k hokeji více lidí a zajistit, aby o něj v malých městech nepoklesl zájem. 

Milan Hnilička
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Počet profesionálních trenérů mládeže vybraných, řízených a financovaných ČSLH se zvýší na dvojnásobek. "Cílem je sjednotit metodiku. Regionální trenéři zajíždějí do 137 klubů s mládežnickými oddíly," uvedl Hnilička.

"Máme na svazu sedm profesionálních trenérů. K tomu platíme 36 trenérů v akademiích, kteří jsou vlastně naši zaměstnanci. K tomu přichází dvacet regionálních trenérů, dvacet trenérů v malých klubech a nově bude dalších dvacet, takže už se dostáváme na sto trenérů placených ze strany svazu," uvedl šéftrenér ČSLH Slavomír Lener.

"Oddělení rozvoje hokeje vzniklo 1. března. Cílem tohoto projektu je udržení a rozšíření členské základny, nábory nových hokejistů. Souvisí to s projektem regionálních trenérů, profesionálních trenérů v mladých klubech a projektem Pojď hrát hokej," řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Dalším projektem je výchova talentované mládeže v krajích. Svaz chce dvanáctiletým až patnáctiletým zajistit kvalitní přípravu v regionu. Nad rámec přípravy v klubu zajistí jedno soustředění měsíčně a dva turnaje ročně. Celý projekt by měl celkem zahrnout okolo 1300 hráčů v žákovských kategoriích, 450 jednodenních soustředění a osm turnajů.

"Chceme vytvořit jakési malé reprezentační mužstvo v krajích a pravidelně s nimi trénovat. Slibujeme si od toho, že tím poskytneme mnohem větší péči a výhodu talentovaným hráčům. Dáme tím jasný signál pro rodiče, že není potřeba, aby se snažili už v mladém věku dítěte v 5. či 6. třídě se přesunout mimo město, kde bydlí," prohlásil člen výkonného výboru ČSLH Bedřich Ščerban, který má na starosti trenérskou komisi.

Svaz podle svých prohlášení dává na mládež stále víc peněz. V roce 2014 do ní investoval 85 milionů korun, což je nejvíce v historii. Z toho bylo 34,3 milionu korun využito na podporu mládežnických reprezentací a 50,7 milionu korun na výchovu mládeže v klubech. Ve srovnání s 47 miliony korun z roku 2009 se tak celková částka zvýšila o 81 procent.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články