Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hlinka: V první třetině jsme využili většinu šancí. To byl ten rozdíl

Brno - Favorit odvrátil mečbol a nadále žije. Sparta si vynutila rozhodující sedmý zápas, a to v přesvědčivém stylu - Brno zdolala na jeho hřišti vysoko 5:2. Stabilní hvězda sparťanů Jaroslav Hlinka právě v klinické přesnosti svých spoluhráčů viděl příčinu úspěchu. "V první třetině jsme využili většinu šancí. To byl ten rozdíl mezi těmi zápasy," řekl po utkání, ve kterém sám dvakrát skóroval.

Radost sparťanských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Sparta v sérii potřetí zaostávala, ale znovu dokázala vyrovnat. "Nebylo to jednoduché sem jet za tohoto stavu. Sezona pro nás mohla skončit. Ale je třeba říct, že tímto zápasem to pro nás nekončí. Ještě musíme udělat jeden krok, který nás čeká v pondělí v Praze. Máme za dnešek radost, ale nic to neřeší," zdůraznil Hlinka.

První útok Sparty, jehož je Hlinka pevnou součástí, konečně ukázal, že mu dech nedochází. "Jsme stále ve stejném stavu a pohodě. Že nám to tam nepadá, to se stává. A stává se to i lepším hráčům. My jsme sem přijeli jako tým a je úplně jedno, kdo dal ty góly," prohlásil Hlinka.

Jaroslav Hlinka: "Hráli jsme ze začátku dobře a samozřejmě jsme rádi, že nám to tam takhle spadlo. Šance jsme měli, ale to i minulý zápas, jen jsme je neproměnili. Dnes to bylo naopak a zápas jsme zvládli."

Nadále se však střelecky trápí jeho parťák z útoku Petr Ton, který přes několik pokusů opět neskóroval a připsal si jen dvě asistence u Hlinkových zásahů. "Nějakým způsobem ho to asi mrzí a chtěl by góly dávat, protože je na to zvyklý, ale myslím, že je platný jinak. Svým pohybem, váže na sebe hráče a my věříme, že se ještě chytí. Nějaké góly přidá a pomůže nám díky nim," řekl Hlinka.

Připustil také , že kouč Josef Jandač trochu zvedl hlas, když si sparťané nechali dát gól na 2:5 při své přesilové hře po hrubé individuální chybě. "Samozřejmě jsou tam nějaké emoce a byl to hodně důležitý zápas na to, abychom tam byli v bohorovném klidu. Zápas je dlouhý, vždy se může stát cokoliv, my jsme taky dali čtyři góly rychle. Ale pak už jsme to dohráli v pohodě," uvedl čtyřnásobný vítěz extraligy.

Kometa může jít do pondělního zápasu alespoň s lepším pocitem, že se díky dvěma trefám ze třetí třetiny trochu dostala do hry a snížila rozdíl ve skóre, které při stavu 0:5 hrozilo debaklem. "Ono se to říká, v zásadě je ale jedno, zda jsme to dnes zvládli výsledkem 5:0, 5:2, nebo 5:4. Máme vítězství, které jsme potřebovali. Teď potřebujeme ještě jedno, které musíme urvat doma," podotkl Hlinka.

A co by si Sparta chtěla přenést do rozhodující sedmé bitvy? "Hlavně ty góly," pousmál se Hlinka. "Konečně jsme se dnes prosadili z těch šancí. Ty si vytváříme, takže bychom byli samozřejmě rádi, kdyby se nám podařilo nějaké využít i doma," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články