Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Hlinka po letech zpět v reprezentaci: V televizi se na to kouká dobře

Praha - Po dlouhých čtyřech letech se do hokejové reprezentace vrátil Jaroslav Hlinka. Sedmatřicetiletého tvořivého útočníka pražské Sparty pozvánka na Channel One Cup překvapila. Věří však, že mezinárodnímu hokeji bude pořád stačit a do národního mužstva si přenese pohodu, která panuje v týmu extraligového lídra. O možné účasti na mistrovství světa zatím nepřemýšlí.

Jaroslav Hlinka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Druhý nejproduktivnější hráč extraligy oblékl reprezentační dres naposledy na stejném turnaji, kam se chystá i nyní. "Trošku překvapení to samozřejmě bylo. Nějaký čas jsem tu nebyl a už mám také nějaký věk. Pár kluků se tu změnilo, ale jsem příjemně překvapený, že zase ne tolik," řekl Hlinka. Věří, že v současné formě bude stačit i tempu mezinárodního hokeje. "Těžko ale takhle rovnou říct, že na to budu nebo nebudu stačit. To ukážou až zápasy," uvedl mistr světa z roku 2001.

"V televizi se na to kouká dobře, ale až to pak kolem mě bude jezdit, teprve uvidím, zda budu jezdit stejně jako ostatní, nebo pomaleji," prohlásil s úsměvem Hlinka. Reprezentační kariéru nijak oficiálně neuzavíral. "Na to ale asi ani nikdo není zvědavej, abych něco takového prohlašoval. Tahle velká slova nemám moc rád a nemyslím, že veřejnost čeká, že by měl Hlinka něco prohlašovat," prohlásil. "Já dostal zase velkou chuť, přišla pozvánka a jsem za ni rád," uvedl autor 11 gólů a 29 asistencí v 29 zápasech tohoto extraligového ročníku.

Připustil, že nová chuť do hokeje přišla s tím, jak se daří Spartě i jemu osobně. "Je dobrá nálada a momentálně se hokejem bavíme. Snad si to na ty tři zápasy přenesu i do nároďáku. Věřím, že bych si pohodu ze Sparty mohl přenést i sem, i když zápasy na mezinárodní úrovni budou určitě o něčem jiném." Kouč Alois Hadamczik sice po nepovedeném vystoupení na turnaji Karjala plánoval tým omladit, ale nakonec do nominace zařadil i sedmatřicetiletého Hlinku a ještě o pět let staršího Petra Nedvěda.

"Pár vtípků na to téma padlo," prozradil Hlinka. "Je tu ale i spousta mladších kluků. A myslím, že i pro ně je lepší, když tam budou také zkušení hráči. Snad nebudeme jen do počtu," přál si. Právě s Nedvědem a Romanem Červenkou má vytvořit první útočnou formaci, přestože všichni tři jsou známí jako skvělí centři. "Slyšel jsem o plánu trenéra, že nás chce dát dohromady. Myslím, že si dokážeme vyhovět. Pokud to tak opravdu bude, těším se na to a věřím, že to bude fungovat a budeme přínosem. Určitě to neberu tak, že jedu jen vyvětrat reprezentační tričko," ujistil Hlinka.

Jako možný boj o MS, které nebude v olympijské sezoně tím hlavním vrcholem, účast na nadcházejícím turnaji v Soči nebere. "To je ještě strašně daleko," podotkl Hlinka. "Zcela upřímně říkám, že tak na to nekoukám, jestli bojuju o mistrovství světa nebo o něco jiného. Chci předvést to nejlepší, co umím a s týmem vyhrávat. Na nic jiného se nekoukám," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti se setkali před startem olympijské generálky
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články