Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hlinka Gretzky Cup zakončený výhrou. Páté místo vystřelil proti USA v prodloužení Novák

Cíl rozloučit se s diváky v Břeclavi vítězně naplnili. Na prestižním mládežnickém hokejovém turnaji Hlinka Gretzky Cup hráčů do 18 let svěřenci Karla Berana získali páté místo, když v prodloužení přehráli USA 4:3. V přesilovce vymetl horní růžek branky Pavel Novák. Ve finále se utkají Rusko a Kanada.

Člen hokejové osmnáctky Pavel Novák slaví branku
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Oba týmy se utkaly znovu po necelém týdnu a generálce na turnaj, kterou Češi vyhráli 3:1. Svěřenci kouče Karla Berana měli výborný nástup, v 11. minutě vedli už 2:0. Skóre otevřel kapitán Michal Gut a Tobiáš Handl zanedlouho v početní výhodě zvýšil.

Skóre se pak změnilo až v 36. minutě, kdy Jack Williams při vlastním oslabení potrestal chybu gólmana Jana Bednáře, jenž rozehrál soupeři přímo na hůl.

Cross Hanas pak v 52. minutě vyrovnal, ale už po 17 vteřinách přispěchal s bleskovou odpovědí Jan Myšák. Jenže Noah Ellis se v čase 57:20 postaral o to, že Češi nevyhráli ani na poslední čtvrtý pokus na turnaji v základní hrací době a zápas dospěl do prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání USA - Česko

V něm se provinil proti pravidlům Tanner Kelly a domácím stačilo k využití přesilovky při hře čtyři na tři jen 25 sekund - vše před sebou propálil Novák. "Výhra těší každého, ať je to jakýkoliv zápas. Přípravný i ten o páté místo. Jsme samozřejmě rádi, že když jsme se nedostali do semifinále, tak jsme to poslední utkání zvládli," řekl Beran.

Přiznal, že před turnajem myslel výš. "Přijeli jsme vyhrát, což se nepodařilo. Skupinu jsme měli zvládnout a postoupit. Mělo to být semifinále. Páté místo není výsledek, co by někoho uspokojil. Úspěchem je vyhrát. Dva zápasy ve skupině jsme ale opravdu nezvládli," dodal Beran.

Rusové si proti Finům vybojovali postup do finále v poslední desetiminutovce, kdy odskočili z 1:1 na 4:1. Výraznou měrou se na úspěchu podílel útočník Alexandr Pašin, jenž dal hattrick.

Cole Perfetti velkým představením posunul Kanadu přes Švédy

V repríze loňského finále, které opanovala Kanada jasně 6:2, zámořský favorit proti Švédsku dvakrát ztrácel, ale v obou případech dokázal odpovědět. Vyrovnané skóre 2:2 následně vydrželo až do rozhodujících samostatných nájezdů.

I semifinálové klání v Břeclavi mělo svého velkého hrdinu. Tím se stal útočník Cole Perfetti. Po dvou gólech v základní hrací době se prosadil i v základní sérii nájezdů. Pak sice nedal v šesté sérii, ale v sedmé odvrátil vyřazení a v osmé dalším úspěšným pokusem rozhodl o kanadském vítězství.

Sedmí skončili Slováci, kteří v Piešťanech přestříleli Švýcarsko 7:5. Domácí tým otočil z 0:2 na 5:2, ale výhru nakonec potvrdil až v závěru.

Hlinka Gretzky Cup hokejistů do 18 let - Břeclav:

Semifinále:

Kanada - Švédsko 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0), Rusko - Finsko 4:1 (1:1, 0:0, 3:0).

O 5. místo:

ČR - USA 4:3 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)

Branky: 8. Gut, 11. Handl, 52. Jan Myšák, 67. P. Novák - 36. Williams, 52. Hanas, 58. Ellis.

Piešťany:

O 7. místo:

Slovensko - Švýcarsko 7:5 (2:2, 3:0, 2:3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články