Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hlaváč: Snad tak špatně jako v úterý hrát nebudeme. Odpočinek nám pomůže

Praha – Čtvrté finále proti Liberci hokejistům Sparty příliš nevyšlo a podruhé ztratili vedení v sérii. Útočník Jan Hlaváč však věří, že v pátém střetnutí Pražané předvedou diametrálně odlišný výkon a vybojují mečbol. Pomoci by jim podle slov bývalého reprezentanta mohlo dvoudenní volno, během kterého zrehabilitovali především psychiku. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:00.

Jan Hlaváč
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Měli jsme jenom o něco víc zápasů než Liberec, takže síly by chybět neměly. Odpočinuli jsme si hlavně psychicky. Kdo chtěl jít bruslit, tak si šel zabruslit. Kdo nechtěl, tak vyčistil hlavu. Určitě to pomůže," řekl Hlaváč.

Sám zvolil obojí. "Normálně jsem odpočíval. U mě to funguje tak, že únavu musím vyjezdit, tak jsem si byl zabruslit. Nebaví mě kolo ani běh," přiznal devětatřicetiletý forvard. "K pátému zápasu musíme každopádně přistoupit jinak, snad tak špatně (jako v úterý) hrát nebudeme," věří Hlaváč, jenž posílil tým na samý závěr sezony.

Trochu v tomto ohledu spoléhá i na to, jakým způsobem sparťané zvládli zareagovat na nepovedený zápas v předchozích sériích se Zlínem a Plzní. "Je pravda, že v každé sérii jsme měli jeden vyloženě špatný zápas a věřím, že po dvou dnech volna bude ten zápas úplně jiný," uvedl Hlaváč.

Zatímco v základní části soutěže, které Liberec kraloval právě před Spartou, se dva ze vzájemných duelů prodlužovaly, ve finále zatím všechny skončila minimálně dvoubrankovým rozdílem. Pokud si oba celky schovaly prodloužení na zbývající utkání, je jisté, že je neukončí nájezdy. S tím si však Hlaváč hlavu neláme.

"Když to bude dlouhé, tak bude. Tak budeme hrát, než někdo rozhodne. Je to nejférovější," myslí si. "Jen nevím, proč to není už od prvního zápasu. Pravidla jsou však daná takhle. Ale nejde nad tím přemýšlet dopředu, chceme vyhrát po šedesáti minutách," zdůraznil.

Sám už 'nekonečné' nastavení zažil. "Ve Švédsku jsme prohráli ve třetím prodloužení," vzpomínal Hlaváč, jenž v tamní lize oblékal dresy Linköpingu a Växjö.

Vím, že to můžou být poslední tři zápasy kariéry

"Člověk jí naposledy ve dvanáct a zápas pak skončí v jedenáct hodin večer. Je to dlouhé. Moc si to nepamatuju, ale vím, že nám tam nosili něco k jídlu, snad sendviče. Ale já to nejím, mně je po tom blbě," smál se Hlaváč. Hlad zaháněl energetickými tyčinkami. "Ale vím, že kluci si dávali cokoliv, aby dobili energii," přiblížil.

Vypjaté momenty má rád, ale potřebuje se na ně cítit dobře. "Když se dobře vyspím a jdou mi nohy, tak vím, že budu hrát dobře. Když jsem unavený, tak mi chybí půlkrok na soupeře a výkon není takový. Mám to ale rád. Vím, že to můžou být tři poslední zápasy kariéry. Bůhví, jestli budu hrát. A jestli ano, tak až někdy v únoru. Budu chtít udělat cokoliv, aby se vyhrálo, pak budu zase dlouho stát," uvedl Hlaváč, jenž přes rok pobývá s rodinou v zámoří.

Další titul se Spartou by byl splněním snu. "Měl jsem jeden takový sen, co jsem říkal nahlas; že bych chtěl vyhrát titul se Spartou a postoupit s Kladnem do extraligy. Tak se mi tam smáli. Uvidíme. Je to nádherný. Věděl jsem, že je tady dobrý mančaft, doufal jsem, že mě sem vezmou, mohlo by se to povést," zasnil se Hlaváč, který nechyběl u zisku posledního titulu v klubové historii Sparty v roce 2007.

Kdyby Pražané na titul dosáhli, nemá jasno, že by chtěl určitě končit. Jako například loni Martin Ručinský, když se dočkal kýženého zlata s Litvínovem. "On je taky starší, že jo," smál se Hlaváč. "Uvidíme, ale já bych klidně ještě hrál," doplnil dvojnásobný mistr světa z let 1999 a 2005, jenž má ve sbírce z MS i stříbro (2006) a bronz (1998).

"Někteří hráči skončí, že už toho mají dost. Já tady v létě na to nejhorší úmorné období nejsem, přijdu do rozjetýho týmu těsně před play-off. Hokej mi chybí, koukám na něj v televizi a sezona je pro mě krátká, ale o to víc jsem potom natěšený," uzavřel Hlaváč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články