Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hlaváč a Hlinka budou hrát v úvodu sezony za Spartu

Praha – Hokejová Sparta do konce října posílí o dva útočníky; její řady rozšíří hráči švédského Linköpingu Jan Hlaváč a Jaroslav Hlinka. Ten působil kvůli daňovým zákonům ve Švédsku v dresu Sparty do 25. října už v minulé sezoně, Hlaváč tehdy vypomáhal Liberci. Informace o přestupu klub zveřejnil na svých oficiálních internetových stránkách.

"Máme v našem kádru dlouhodobě zraněné útočníky Jakuba Koreise s Yorickem Treillem, ke kterým se navíc přidal během letní přípravy i Tomáš Kůrka. V začátku této sezony nás navíc čeká hodně zápasů ve dvou dlouhodobých turnajích a potřebujeme mít dostatečně široký kádr. Jaroslav Hlinka s Janem Hlaváčem nám pomohou sestavu vhodně pro začátek extraligové soutěže rozšířit," řekl klubovému webu generální manažer Sparty Petr Bříza.

Sparta bude hrát v přípravě nejen tradiční Tipsport Cup, ale také European Trophy se soupeři ze Švédska, Finska, Německa a Norska. V té Hlaváč a Hlinka nastupovat za Spartu nebudou. "Využití hráčů při zápasech European Trophy bylo při jednáních s Linköpingem největším problémem. Švédský klub totiž bude soutěž rovněž hrát a navíc se utkáme ve vzájemném zápase," připojil Bříza.

Oba hráči budou v European Trophy k dispozici Linköpingu. "V utkání proti našemu týmu za Linköping ale nenastoupí. Naopak sparťanským fanouškům se představí během zápasů Tipsport Cupu," doplnil sparťanský generální manažer. V extralize bude mít Sparta obě posily v mužstvu na více než jednu čtvrtinu základní části.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články