Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Historický debakl. Slovan inkasoval na ledě CSKA tucet gólů

Moskva - Jako ve zlém snu si museli připadat hokejisté Slovanu Bratislava, kteří utrpěli na ledě lídra soutěže CSKA Moskva rekordní debakl 0:12. Slovan utrpěl nejvyšší porážku v historii KHL. Dosavadní primát patřil Kazani, která v roce 2009 v play-off smetla Omsk 11:1.

Utkání CSKA Moskva - Slovan Bratislava
zdroj: AP autor: Arťom Korotajev

CSKA vedl už v šesté minutě 3:0 a branku hostů opustil slovenský talent Denis Godla, kterého nahradil Johan Backlund. I švédský gólman inkasoval třikrát ještě do první přestávky. Hattrickem přispěli k vítězství CSKA Igor Grigorenko a Alexandr Radulov. Nejproduktivnější hráč ligy Radulov přidal ještě dvě asistence a má osmibodový náskok před dvojicí Panarin - Kovář.

Moskevský celek si připsal 45. vítězství v základní části, čímž překonal pět let starý rekord Ufy. CSKA si už mohl zajistit prvenství v základní části a tím pádem první ruský titul po 23 letech, ale výhra Petrohradu nad Dinamem Riga 3:1 korunovaci ještě odložila. SKA prohrával od 8. minuty až do poslední třetiny, v níž skóre otočil. Vítězný gól dal v 50. minutě Roman Červenka.

Jan Kovář zařídil gólem a třemi přihrávkami výhru Magnitogorsku nad Nižněkamskem 4:3 a v kanadském bodování KHL se dotáhl na druhého Artěmije Panarina z Petrohradu. Nižněkamsk nad favorizovaným Magnitogorskem vedl až do času 59:37, kdy Kovář v přesilovce šest na čtyři neproměnil velkou šanci, ale puk po jeho střele zůstal před brankovou čárou a dorážkou vyrovnal Tim Brent.

O 14 sekund později už se český reprezentant dočkal jubilejní dvacáté trefy v sezoně. Kovář projel obranou Nižněkamsku a po přihrávce Sergeje Mozjakina prostřelil brankáře Villeho Kolppanena. Kovář si vylepšil bilanci na 20 branek a 42 asistencí. Má shodně bodů jako Panarin, který je před ním díky 26 gólům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články