Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hertl s kolenem na operaci nemusí. Světový pohár by měl stihnout

San Jose – Obavy, že se Tomáš Hertl nebude moci zúčastnit Světového poháru, by se neměly naplnit. Český hokejový útočník ze San Jose, jenž vynechal poslední čtyři zápasy finálové série Stanleyova poháru proti Pittsburghu kvůli zranění už operovaného pravého kolena, potvrdil zámořským médiím, že nebude muset na operaci a věří, že v Torontu v dresu české reprezentace naskočí.

Tomáš Hertl ze San Jose v utkání proti Pittsburghu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Keith Srakocic

Hertl se zranil ve třetí třetině druhého finálového utkání na ledě Pittsburghu po kolizi se švédským útočníkem Patricem Hörnqvistem. Kouč Peter DeBoer tajil, že už Hertl do konce série nebude moci nastoupit, a klub blíže popsal povahu zranění až po skončení série. V té po nedělní výhře v San Jose 3:1 triumfoval Pittsburgh 4:2 na zápasy.

Člen úderné elitní formace s Joem Thorntonem a Joem Pavelským ještě bezprostředně po zranění netušil, že přijde o zbytek série. "Nebylo to tak hrozné. Dohrál jsem zápas a cítím, že příště budu moci nastoupit," uvedl Hertl po utkání. Ale nakonec bylo jeho zranění vážnější.

Neúspěšný boj svých spoluhráčů v prvním finále v pětadvacetileté historii Sharks musel sledovat jen z tribuny. "Bylo to těžké. Každý den jsem snil o tom, kéž bych byl zdravý," řekl Hertl.

Zranění pravého kolena jej vyřadilo po jeho povedeném vstupu do NHL v sezoně 2013/14. Tehdy se zranil v polovině prosince po faulu kapitána Los Angeles Dustina Browna, po kterém musel na operaci s přetrženými vazy. Do hry se vrátil až po čtyřech měsících. Nyní má koleno prý jen naražené.

Hertl v uplynulé sezoně nasbíral v 81 zápasech 46 bodů za 21 branek a 25 asistencí. V play-off přidal ve 20 duelech 11 bodů za šest tref a pět přihrávek. Byl tak nejproduktivnějším českým hráčem bojů o Stanleyův pohár.

Po této sezoně mu vyprší tříletý nováčkovský kontrakt celkem na 4,05 milionu dolarů a čeká jej jednání o nové smlouvě. Podle Hertla ještě nezačalo, ale rád by u Sharks setrval dlouhá léta.

"Miluju to tady. Fanoušky, spoluhráče, prostě všechno. Je to tu skvělé. Strašně rád bych tu zůstal delší dobu," dodal Hertl, který za tři roky v NHL stihl 200 utkání a nasbíral 102 bodů za 49 gólů a 53 přihrávek. Ve 27 duelech play-off zaznamenal osm gólů a stejný počet asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články