Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Hemský se úspěšně vrátil do sestavy Edmontonu

Montreal - Český útočník Aleš Hemský poté, co vynechal poslední tři zápasy kvůli problémům s třísly, přispěl gólem a dvěma asistencemi k vítězství Edmontonu s na ledě Montrealu 4:3 v prodloužení. Domácí Canadiens přitom po čtyřiceti minutách vedli 3:1, Oilers však poprvé v sezoně dokázali zvrátit zápas, v němž po dvou třetinách prohrávali. K obratu zavelel v 51. minutě Hemský, který svým sedmým gólem v sezoně snížil na rozdíl jediné branky, v 54. minutě po Hemského přihrávce vyrovnal dokonce ve vlastním oslabení Sam Gagner. Vítězný gól pak vstřelil ve třetí minutě nastaveného času Dustin Penner.

V dresu domácích o sobě dal vědět obránce Roman Hamrlík, který přihrál na druhý gól Canadiens a třetí sám vstřelil. Pro Hamrlíka to byla druhá trefa v sezoně.

Útočník Martin Erat přihrál na dva góly při vítězství Nashvillu v Columbusu 4:3 po samostatných nájezdech. Predátoři potvrdili, že jsou letos specialisty na penalty, když vyhráli čtvrtý ze šesti rozstřelů. Vítězný gól tentokrát vstřelil v druhé sérii Steve Sullivan, který ve 44 zápasech proti Columbusu zaznamenal 43 bodů. Nikdo další v nájezdech úspěšný nebyl, včetně Erata a domácího Jakuba Voráčka. Nashville rovněž vítězstvím potvrdil nadvládu nad Columbusem, když vyhrál 24 z posledních 30 vzájemných zápasů.

David Krejčí přispěl jednou asistencí k vítězství Bostonu 3:0 na ledě Philadelphie. Hlavní hvězdou zápasu se stal brankář Tim Thomas, který zlikvidoval všech 41 střel Flyers, kteří v posledním play off vyřadili Bruins po sedmizápasovém dramatu.

Nečekaného hrdinu mělo utkání Anaheimu s Floridou. O vítězství domácích 5:3 rozhodl George Parros, který dvakrát překonal brankáře Tomáše Vokouna. Parros přitom patří k vyhlášeným bitkařům, v předchozích 314 zápasech NHL nasbíral jen 27 bodů, zato si odseděl 750 minut na trestné lavici. A nebyl by to Parros, aby se neporval i v takto vydařeném zápase. Poté, co v 15. minutě otevřel skóre utkání, hned po vhazování shodil rukavice a pustil se do bitky s Darcym Hordichukem.

Jednoznačnou záležitostí se stalo kanadské derby mezi Calgary a Vancouverem. Hostující Canucks zvítězili vysoko 7:2 zejména díky čtyřem gólům v poslední třetině.

Anaheim - Florida
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články