Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hemský s Eliášem si zahrají Utkání hvězd NHL

New York - Český hokejista Aleš Hemský z Edmontonu si poprvé v kariéře zahraje Utkání hvězd zámořské NHL. Do výběru se dostal také útočník Patrik Eliáš z New Jersey. Zápas se uskuteční 30. ledna v Raleighu. Hemský s Eliášem jsou na seznamu 36 hokejistů, kteří doplní šest hráčů vybraných v hlasování fanoušků. To ovládl kapitán Pittsburghu a nejproduktivnější hráč ligy Sidney Crosby.

Příznivci vybrali také jeho spoluhráče Jevgenije Malkina, Krise Letanga s brankářem Markem-Andrem Fleurym spolu s Jonathanem Toewsem a Duncanem Keithem z týmu úřadujících vítězů Stanleyova poháru Chicaga.
Sedmadvacetiletý Hemský už byl v roce 2003 v nominaci pro utkání největších talentů NHL, které ale kvůli zranění vynechal. Čtyřiatřicetiletý Eliáš se zúčastní zápasu hvězd počtvrté.

Na seznamu nechybí ani ruský kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin, kterého čeká čtvrté Utkání hvězd za sebou, přestože momentálně prožívá nejhorší sezonu v pětileté zámořské kariéře. Nejstarším účastníkem bude čtyřicetiletý Švéd Nicklas Lidström. Obránce Detroitu se chystá na svůj dvanáctý zápas hvězd.



Tradiční Utkání hvězd se uskuteční 30. ledna v Raleighu a s novým modelem. Samotní účastníci si příští týden zvolí kapitány a ti si pak budou vybírat svůj tým střídavě po jednotlivcích jako při letním draftu. Jako trenéři povedou mužstva Joel Quenneville z Chicaga a Peter Laviolette z Philadelphie, kteří si zopakují vzájemný duel z loňského

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články